Chocoladecake uit de Magnetron
Porties: 4 personen
Equipment
Ingrediënten
- 3 eieren
- 125 g suiker
- 125 g pure chocolade
- 125 g bakboter
- 50 g zelfrijzende bloem
Instructies
- Klop de eieren goed los (eventueel in een shaker).
- Meng de suiker met de geklutste eieren in een deegkom.
- Smelt de boter en chocolade samen in een kom die geschikt is voor de magnetron
- gedurende 1 minuut op vol vermogen.
- Voeg dit toe aan de eieren en suiker en roer goed door elkaar.
- Voeg als laatste de gezeefde zelfrijzende bloem toe, roer nog even en het deeg is klaar.
- Doe dit deeg in een flexibele cakevorm en zet het gedurende 3 minuten in de magnetron op
- 750 watt.
- Laat 3 minuten rusten zonder de magnetron te openen en zet vervolgens nogmaals 3 minuten op 750 watt.
- Haal de cake uit de magnetron en laat hem afkoelen op een rooster.