Recept afdrukken
No ratings yet

Chocoladecake uit de Magnetron

Recept categorieën: Cake, Gebak, Magnetron koken
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Auteur onbekend

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 125 g suiker
  • 125 g pure chocolade
  • 125 g bakboter
  • 50 g zelfrijzende bloem

Instructies

  • Klop de eieren goed los (eventueel in een shaker).
  • Meng de suiker met de geklutste eieren in een deegkom.
  • Smelt de boter en chocolade samen in een kom die geschikt is voor de magnetron
  • gedurende 1 minuut op vol vermogen.
  • Voeg dit toe aan de eieren en suiker en roer goed door elkaar.
  • Voeg als laatste de gezeefde zelfrijzende bloem toe, roer nog even en het deeg is klaar.
  • Doe dit deeg in een flexibele cakevorm en zet het gedurende 3 minuten in de magnetron op
  • 750 watt.
  • Laat 3 minuten rusten zonder de magnetron te openen en zet vervolgens nogmaals 3 minuten op 750 watt.
  • Haal de cake uit de magnetron en laat hem afkoelen op een rooster.