Recept afdrukken
No ratings yet

Minipavlova's

Recept categorieën: Koek
porties: 40 Stuks
Auteur: Janneke

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 140-150°C (hetelucht 125-135°C).
  • Klop de eiwitten in een kom stijf.
  • Zet de kom boven een pan met kokend water en voeg onder voortdurend kloppen de poedersuiker toe.
  • Gebruik voor het kloppen het liefst een mixer.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Maak met het mengsel 40 rondjes van ongeveer 4 cm (de bodems).
  • Schep de rest van het merenguemengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 5 mm. Spuit op elke bodem drie dunne cirkels op elkaar op de buitenrand.
  • Bak de merengues ± 30 minuten tot ze stevig aanvoelen.
  • Zet de ovendeur op een kier en laat ze in de oven afkoelen.
  • Doop de bodems in gesmolten chocolade.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat ze hierop afkoelen.
  • Meng slagroom, extra poedersuiker en sinaasappelrasp.
  • Roer alles tot het net dik begint te worden.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje en spuit het in de merengue.
  • Versier de pavlova's met vruchten.