Minipavlova's
porties: 40 Stuks
ingrediënten
- 3 eiwitten
- 125 gr poedersuiker
- 150 gr pure chocolade
- 2½ dl slagroom
- 1 el poedersuiker extra
- 1 tl sinaasappelschil
- Fruit zoals stukjes aardbei, plakjes papaja, kiwi, passievruch
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 140-150°C (hetelucht 125-135°C).
- Klop de eiwitten in een kom stijf.
- Zet de kom boven een pan met kokend water en voeg onder voortdurend kloppen de poedersuiker toe.
- Gebruik voor het kloppen het liefst een mixer.
- Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
- Maak met het mengsel 40 rondjes van ongeveer 4 cm (de bodems).
- Schep de rest van het merenguemengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 5 mm. Spuit op elke bodem drie dunne cirkels op elkaar op de buitenrand.
- Bak de merengues ± 30 minuten tot ze stevig aanvoelen.
- Zet de ovendeur op een kier en laat ze in de oven afkoelen.
- Doop de bodems in gesmolten chocolade.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat ze hierop afkoelen.
- Meng slagroom, extra poedersuiker en sinaasappelrasp.
- Roer alles tot het net dik begint te worden.
- Schep het mengsel in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje en spuit het in de merengue.
- Versier de pavlova's met vruchten.