Recept afdrukken
No ratings yet

Schots Shortbread

Deze dubbelgebakken Italiaanse koekjes zijn heerlijk voor bij de koffie of bij een sorbet als dessert.
Recept categorieën: Koek
Land van herkomst: Italië
porties: 36 koekjes
Auteur: Cor Kevenaar

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor tot 150 graden °C of gasstand 1-+2.
  • Vet twee bakplaten in en bestuif ze met bloem.
  • Vermeng de droge ingredienten in een grote kom.
  • Klop de eieren en de vanille door elkaar en roer ze door het bloemmengsel.
  • Kneed de amandelen door het deeg; het moet wat kleverig zijn.
  • Verdeel het deeg in twee porties en vorm twee 25 cm lange en 5 cm brede, platte rollen.
  • Bak ze in 35 tot 40 minuten licht geel.
  • Neem ze uit de oven, leg ze op een plank en snijd ze direct in 1 cm dikke schijfjes.
  • Leg deze weer op de bakplaat en bak ze 10 - 15 minuten.
  • Keer ze om en bak ze not eens 10 - 15 minuten tot ze goudbruin zijn.
  • Neem ze uit de oven en laat ze afkoelen.

Tips / Opmerkingen

Doe de afgekoelde koekjes in een goed afsluitbare trommel.
U kunt ze een paar weken bewaren.
CITROEN & PISTACHEBISCOTTI
Maak het basisdeeg maar vervang de vanille-essence door de geraspte schil van 1 citroen (2-3 theelepels) en de amandelen door pistachenootjes.
CHOCOLADE & ROZIJNENBISCOTTI
Maak het basisdeeg maar vervang de amandelen door 75 gram rozijnenb en 75 gram pure chocoladedruppels

Recept afdrukken
No ratings yet

Minipavlova's

Recept categorieën: Koek
porties: 40 Stuks
Auteur: Janneke

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 140-150°C (hetelucht 125-135°C).
  • Klop de eiwitten in een kom stijf.
  • Zet de kom boven een pan met kokend water en voeg onder voortdurend kloppen de poedersuiker toe.
  • Gebruik voor het kloppen het liefst een mixer.
  • Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
  • Maak met het mengsel 40 rondjes van ongeveer 4 cm (de bodems).
  • Schep de rest van het merenguemengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van 5 mm. Spuit op elke bodem drie dunne cirkels op elkaar op de buitenrand.
  • Bak de merengues ± 30 minuten tot ze stevig aanvoelen.
  • Zet de ovendeur op een kier en laat ze in de oven afkoelen.
  • Doop de bodems in gesmolten chocolade.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en laat ze hierop afkoelen.
  • Meng slagroom, extra poedersuiker en sinaasappelrasp.
  • Roer alles tot het net dik begint te worden.
  • Schep het mengsel in een spuitzak met een klein, glad spuitmondje en spuit het in de merengue.
  • Versier de pavlova's met vruchten.

Recept afdrukken
No ratings yet

Choco pindakoekjes

Recept categorieën: Chocolade, Koek, Noten
Auteur: Janneke

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht 160°C).
  • 2 bakplaten van 32 x 28 cm met bakpapier bekleden.
  • Boter en suiker tot een luchtige massa kloppen.
  • Ei erdoor kloppen.
  • Het mengsel in een grote kom doen.
  • Gezeefd bakmeel, bloem, pinda's en chocolade toevoegen.
  • Met een grote metalen lepel de ingrediënten door elkaar roeren.
  • Mengsel lichtjes tot een soepel deeg kneden.
  • Van telkens 1 afgestreken el deeg balletjes vormen.
  • Op de bakplaat leggen, met voldoende tussenruimte.
  • Balletjes met de vingers enigszins platdrukken.
  • Koekjes in 15-20 minuten goudbruin bakken en dan uit de oven halen.
  • 5 minuten laten staan en dan op een rooster volledig laten afkoelen.

Recept afdrukken
No ratings yet

Vispizza met zalm en mosselen

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Pizza, Vis, Zalm, Zeevruchten
Land van herkomst: Italië
porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Aller hande

Equipment

ingrediënten

Bereidingswijze

  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Ui pellen en in dunne ringen snijden.
  • Zalm, mosselen en ansjovis laten uitlekken.
  • Op elke pizza kwart zalm, kwart uien, kwart ansjovis en kwart mosselen leggen.
  • Pizza's op 2 bakplaten volgens gebruiksaanwijzing afbakken.
  • Intussen wortels schillen en fijn raspen.
  • Bieslook fijn knippen en met dressing door wortels scheppen.
  • Pizza's met wortelrauwkost serveren.