Recept afdrukken
No ratings yet

Aardbeien frambozenjam

Recept categorieën: Broodbeleg, Brunch, Lunch
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 500 g aardbeien
  • 500 g frambozen
  • 20 ml vloeibare suikervervanger
  • 25 g geleipoeder

Instructies

  • Was de vruchten goed schoon en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
  • Spoel de jampotten en deksel goed schoon onder heet water met soda.
  • Laat ze op een schone theedoek goed uitlekken.
  • Kook de vruchten in een pan tot moes.
  • Voeg de geleipoeder en zoetstof toe.
  • Kook het geheel al roerend goed door.
  • Vul de jampotten met de hete jam tot iets onder de rand.
  • Draai de deksel strak op de potten en zet ze omgekeerd 15 minuten weg.
  • Zet de afgekoelde potten jam in de ijskast tot gebruik.