Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aardbeien frambozenjam
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
6 glazen jampotten
met een inhoud van 200 ml
Ingrediënten
▢
500
g
aardbeien
▢
500
g
frambozen
▢
20
ml
vloeibare suikervervanger
▢
25
g
geleipoeder
Instructies
Was de vruchten goed schoon en verwijder de kroontjes van de aardbeien.
Spoel de jampotten en deksel goed schoon onder heet water met soda.
Laat ze op een schone theedoek goed uitlekken.
Kook de vruchten in een pan tot moes.
Voeg de geleipoeder en zoetstof toe.
Kook het geheel al roerend goed door.
Vul de jampotten met de hete jam tot iets onder de rand.
Draai de deksel strak op de potten en zet ze omgekeerd 15 minuten weg.
Zet de afgekoelde potten jam in de ijskast tot gebruik.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodbeleg
/
Brunch
/
Lunch
Jaargetijde:
Snel te maken