Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette Frittata met Danish Blue Kaas

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Kaas
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 500 g aardappels in plakjes
  • 8 eetlepels olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 courgette in dunne plakken
  • 8 eieren
  • 200 g Danish blue blauwaderkaas verbrokkeld
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 kropsla

Instructies

  • Kook de aardappelplakjes in een pan gedurende 10 minuten tot ze bijna gaar zijn.
  • Giet af en zet opzij.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en fruit hierin de gesnipperde ui.
  • Voeg de courgette toe en bak deze 3 minuten mee, voorzichtig omscheppend.
  • Klop ondertussen de eieren los in een schaal.
  • Meng de aardappelplakjes, courgettemengsel en de helft van de verbrokkelde Danish Blue kaas door het losgeklopte ei.
  • Breng het geheel op smaak met zout en peper.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een grote, diepe koekenpan en giet het ei-groentemengsel in de pan.
  • Strooi de rest van de verbrokkelde Danish Blue kaas over de frittata.
  • Dek de pan af met een deksel en laat de frittata op laag vuur in ongeveer 15 minuten stollen.
  • Draai af en toe de pan rond zodat het vloeibare ei naar de zijkant loopt en de bovenkant mooi droog wordt.
  • Klop in een schaal 4 eetlepels olie met azijn en breng op smaak met zout en peper voor de dressing.
  • Was de sla, scheur deze grof en meng met de dressing.
  • Verdeel de sla over de borden.
  • Snijd de frittata in vieren en leg deze naast de sla op de borden.

Notities

Wijnadvies:

Een lichte en frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.