Rijst met Tonijn in Witte Wijn en Kerrie
Een smaakvol gerecht van rijst met tonijn, tomaten en uien in een witte wijnsaus met een vleugje kerrie. Perfect voor een stevige maaltijd.
Servings: 6
Calories: 50kcal
Equipment
- Grote diepe schotel
Ingrediënten
Instructies
- Kook de rijst gedurende 18-20 minuten in water met veel zout.
- Verhit de olie in een pan en bak de tonijn aan beide kanten bruin.
- Houd de vis warm.
- Pel en hak de uien en tomaten fijn.
- Voeg ze toe aan de pan waarin de vis is gebraden, strooi de kerrie erover en laat het geheel even stoven op hoog vuur.
- Voeg de witte wijn toe en laat deze voor de helft inkoken.
- Breng op smaak met peper en zout en zet de pan op een klein vuur.
- Leg de tonijn in de saus en laat 35 minuten sudderen met het deksel op de pan.
- Wanneer de braadtijd verstreken is, sprenkel het citroensap over de vis.
- Schep de rijst in een grote diepe schotel en maak het lichtjes op.
- Schep de tonijn met de groenten erover en versier met schijfjes citroen.
Notities
Serveertip:
Serveer met een frisse salade of gestoomde groenten voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een goede witte Elzasserwijn past uitstekend bij dit gerecht.
Nutrition
Calories: 50kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 30g | Vet: 20g | Zout: 1.2g | Sugar: 7g