Aardbeientaart van Astrid Veltman

Aardbeientaart van Astrid Veltman

Recept categorieën: Fruit, Taart
Servings: 12 punten
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

  • hartvormige taartvorm

Ingrediënten

  • 120 gram boter
  • 3 eieren
  • 75 gram suiker
  • 1 citroen
  • 100 gram bloem
  • zout

Voor de crème:

  • liter melk
  • 1 citroen
  • 50 gram suiker
  • 2 blaadjes witte gelatine
  • ¼ liter slagroom
  • 250 gram aardbeien
  • 1 eetlepel poedersuiker

Instructies

  • Laat op een laag vuur 100 gr boter smelten.
  • Splits de eieren.
  • Klop het eigeel met 50 gr suiker, 2 eetlepels citroensap en de rasp van de schoongeboende citroen schuimig.
  • Klop het eiwit met de rest van de suiker en een snufje zout stijf en vermeng het met de eidooiers, de bloem en de lauwe boter.
  • Doe het deeg over in een ingevette hartvorm en laat het op de tweede richel
  • van de op 175°C voorverwarmde oven in 20-25 minuten gaar worden.
  • Week de gelatine 10 minuten in ruim koud water.
  • Verwarm de melk met de schil van de citroen en de suiker en los de uitgeknepen gelatine hierin op.
  • Laat het afkoelen en verwijder de citroenschil.
  • Klop de room stijf, meng hem voorzichtig met de melk en het citroensap en strijk dit over de afgekoelde taartbodem uit.
  • Was de aardbeien.
  • Snijd 200 gr aardbeien in plakjes en leg die langs de rand van de taart.
  • Pureer de rest van de aardbeien met de poedersuiker, doe de puree over in een spuitzak met een fijne mond en garneer de taart hiermee.

Aardbeienhart

Aardbeienhart

Recept categorieën: Fruit, Taart
Servings: 2
Calories:
Author: Cor Klaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram bladerdeeg diepvries
  • boter
  • gedroogde oude peulvruchten
  • melk
  • 200 gram aardbeien
  • 4 eetlepels aardbeienjam
  • liter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • enkele blaadjes verse munt

Instructies

  • Laat het bladerdeeg in ± 10 minuten ontdooien, bekleed er de ingevette bakvorm mee en prik er met een vork wat gaatjes in (tegen teveel rijzen).
  • Leg een vel bakpapier in de vorm, stort de peulvruchten daarop en bak de taartbodem in 10 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.
  • Haal dan de peulvruchten en het papier eruit, bestrijk de bodem met wat melk en schuif de bodem nog 10 minuten terug in de oven.
  • Haal het gebak uit de vorm en laat het afkoelen.
  • Was de aardbeien, ontkroon ze en snijd grote aardbeien doormidden.
  • Laat ze op keukenpapier goed uitlekken.
  • Klop de slagroom met de suiker stijf.
  • Verwarm de jam in een pannetje tot hij goed heet is geworden en druk hem dan door een zeef.
  • Verdeel de slagroom over de taartbodem, leg de aardbeien er in hartvormige 'rondes' in en bestrijk de aardbeien met de warme jam.
  • Leg hier en daar een blaadje verse munt.
  • In plaats van jam kunt u ook taartgeleipoeder uit een pakje aanmaken.
  • Dit is bij supermarkten kant en klaar te koop.