Recept afdrukken
No ratings yet

Andalusische knoflooksoep

Dit is de befaamde 'ajo caliente' van de arbeiders in de wijngaarden en wijnkelders
van Andalusië tijdens de druivenoogst.
Recept categorieën: Soep
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 Spaanse peper
  • 1 kg tomaten
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 6 sneden brood ontkorst

Instructies

  • Stamp de knoflook samen met de Spaanse pepertjes (ontdaan van de zeer scherpe pitjes) in een houten kom fijn.
  • Voeg wat zout en de ontvelde en kleingesneden tomaten toe en stamp en roer tot het een homogene massa is geworden.
  • Voeg de olijfolie en het goed droge broodkruim toe en blijf roeren.
  • Zet deze massa tot het gebruik koel weg.
  • Roer er dan warm water door tot een soepdikte is verkregen en laat er plakjes knoflookworst op drijven.

Notities

Deze soep wordt altijd in houten kommen opgediend en met houten lepels gegeten.