Aardbeien yoghurt ijs

Aardbeien yoghurt ijs

Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 g Aardbeien
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 100 g basterdsuiker
  • 3 dl yoghurt
  • 2 dl slagroom

Instructies

  • Houd enkele aardbeien apart voor garnering.
  • Maak de rest van de vruchten schoon en pureer ze met de staafmixer of in een keukenmachine.
  • Meng de aardbeienpuree met citroensap, suiker en yoghurt. Klop de slagroom halfstijf en spatel deze door het aardbeien-yoghurtmengsel.
  • Doe het mengsel in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de diepvries.
  • Schep het ijs na een half uur door om de vorming van grove ijskristallen te voorkomen.
  • Herhaal dit na een uur en laat het minimaal 3 uur bevriezen.
  • Serveer het ijs in coupes en garneer met aardbeien

Notities

Variatietip: •
In plaats van aardbeien kunnen ook frambozen, bramen, abrikozen en bananen worden gebruikt.
Vervang citroensap door sinaasappelsap.
Wijnadvies:
Moscato d’Asti uit Italië.
Ook verrukkelijk met Zuid-Franse Muscats, als Muscat de Rivesaltes en Muscat de Frontignan.
Denk eens aan een zoete mousserende wijn (9-11ºC).

Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche Recept

Gemoderniseerd Aardbeien Dame Blanche Recept

Bereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Dessert - Nagerecht, Fruit, IJs
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 4
Calories:
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 500 ml vanille-ijs
  • 250 gram verse aardbeien schoongemaakt en in kwarten gesneden
  • 100 ml volle room
  • 100 gram pure chocolade in kleine stukjes

Instructies

  • Schep 500 ml vanille-ijs uit de bak en plaats het in een schaal (bewaar de rest in de vriezer).
  • Laat het ijs een beetje smelten.
  • Terwijl het ijs smelt, was je de aardbeien, verwijder je de kroontjes en snijd je ze in kwarten.
  • Meng de aardbeien voorzichtig door het ijs en zet het geheel in de vriezer tot gebruik.
  • Verwarm de volle room in een steelpan op laag vuur.
  • Roer de stukjes pure chocolade door de room tot ze volledig gesmolten zijn.
  • Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt.
  • Verdeel het aardbeienijs over vier ijscoupes en schenk de warme chocoladesaus erover.

Notities

Serveer onmiddellijk.