Romige Chocolade-Notenmousse met Hazelnoten
Een zijdezachte mousse van pure chocolade en geroosterde hazelnoten, perfect als afsluiting van een feestelijk diner.
Bereidingstijd30 minuten min
koelen1 uur uur
Servings: 4 personen
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 75 g pure chocolade in stukjes
- ½ dl melk
- 50 g geroosterde hazelnoten grof gehakt
- ¾ dl slagroom
- 15 g poedersuiker
Smelt de pure chocoladestukjes au bain-marie en laat ze vervolgens afkoelen.
Klop de slagroom lobbig met de poedersuiker.
Spatel de geroosterde hazelnoten voorzichtig door de gesmolten chocolade.
Voeg vervolgens de lobbig geklopte slagroom toe aan het chocolademengsel en spatel voorzichtig tot een luchtig geheel.
Schep de mousse in serveerglazen of schaaltjes.
Laat de mousse minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Serveertip:
Garneer de mousse met extra geroosterde hazelnoten of een toefje slagroom voor een luxe uitstraling.
Wijnadvies:
Een glas Ruby Port of een zoete rode wijn past perfect bij de rijke chocoladesmaak van dit dessert.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 3g | Vet: 18g | Zout: 0.1g | Sugar: 10g
Receptenplein.nl
Home / Koelkast / Pagina 21
Luchtige sabayon met gemarineerde peren
Een verfijnd nagerecht met sappige peren, gemarineerd in perenbrandewijn en overgoten met een fluweelzachte sabayon. Perfect als afsluiting van een luxe diner.
Bereidingstijd30 minuten min
marineren2 uur uur
Land van herkomst: Frankrijk Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 10
Calories: 320kcal
Author: Cor Klaar
- 6 peren
- 14 eierdooiers
- 250 gram suiker
- 2 deciliter poire eau de vie perenbrandewijn
- Sap van ½ citroen
- Muntblaadjes voor garnering
Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten voor een elegante presentatie.
Wrijf de peren in met citroensap om verkleuring te voorkomen.
Schenk de poire eau de vie over de peren en dek ze af.
Laat de peren 2 uur marineren in de koelkast en bedruip ze regelmatig met de marinade.
Klop in een pan de suiker en eierdooiers schuimig met een garde.
Voeg 1 deciliter van de perenmarinade toe aan het eimengsel.
Verwarm het mengsel au bain-marie op laag vuur, terwijl je constant blijft kloppen, tot het dikker wordt en een luchtige textuur krijgt.
Zorg ervoor dat het mengsel niet kookt om schiften te voorkomen.
Houd de sabayon warm door de pan in heet water te laten staan.
Schik de gemarineerde peren op serveerborden en giet de warme sabayon eroverheen.
Garneer met verse muntblaadjes en serveer direct.
Serveertip:
Voor een extra verfijnde presentatie kunnen de peren kort gekaramelliseerd worden in een hete pan met een beetje suiker.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals Sauternes of een mousserende wijn zoals Prosecco past uitstekend bij dit gerecht. De zoete en frisse tonen van de wijn versterken de smaak van de sabayon en peren.
Calories: 320kcal | koolhydraten: 42g | Protein: 6g | Vet: 10g | Zout: 0g | Sugar: 40g
Receptenplein.nl
Home / Koelkast / Pagina 21