Recept afdrukken
No ratings yet

Ambachtelijke Amandelbanketstaaf

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Gebak, Koek
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Sinterklaas
Porties: 8
calorieën: 380kcal
Auteur: ChatGTP

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 220°C (boven-/onderwarmte) en haal het bladerdeeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Kneed het amandelspijs goed door en voeg een half ei toe.
  • Maak van het amandelspijs twee rollen van ongeveer 33 cm lang.
  • Rol het bladerdeeg uit en snijd het in de lengte doormidden.
  • Leg in het midden van ieder stuk bladerdeeg een rol amandelspijs en vouw de twee korte uiteinden van het deeg over het amandelspijs heen.
  • Bestrijk de twee uiteinden licht met water.
  • Vouw één lange kant van het deeg over het amandelspijs, maak het licht vochtig en herhaal dit met de tweede lange kant van het deeg.
  • Druk het deeg goed aan en leg de banketstaven met de deegnaad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Laat de banketstaven ongeveer 20 minuten rusten in de koelkast.
  • Bestrijk de banketstaven met de rest van het opgeklopte ei en bak ze in het midden van de oven goudbruin in 25-35 minuten.

Notities

Wijnadvies:

Serveer deze ambachtelijke amandelbanketstaaf met een glas dessertwijn, zoals een zoete Moscato of een Sauternes, voor een perfecte afsluiting van de maaltijd.

Nutrition

Calories: 380kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 11g | Vet: 22g | Zout: 0.2mg | Sugar: 22g

Cantharellentaartje met cranberries en brie
Recept afdrukken
No ratings yet

Cantharellen-Cranberrytaartjes met Brie

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Fruit, Hartige taart, Hoofdgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4
calorieën: 480kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Bladerdeeg
  • 350 g cantharellen schoongeveegd en in grove stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 20 g gedroogde cranberries gehakt
  • 30 g pecannoten gehakt
  • 3 eieren
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 takje dragon blaadjes fijngesneden
  • Boter om in te vetten
  • Peper en zout naar smaak
  • 150 g boerenbrie in plakken
  • 1 ei geklutst

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200⁰C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Bak de cantharellen in olijfolie in ongeveer 4 minuten beetgaar.
  • Laat de paddenstoelen daarna uitlekken en meng de cranberries en pecannoten erdoor.
  • Meng de eieren met de crème fraîche en dragon, en breng op smaak met peper en zout.
  • Rol het bladerdeeg uit met het meegeleverde bakpapier en snijd het in 6 vierkantjes.
  • Leg elk vierkantje in een met boter ingevet taartvormpje.
  • Vul de vormpjes met het cantharellenmengsel en giet het eimengsel eroverheen.
  • Leg de plakken brie erop en vouw de randen van het deeg naar binnen.
  • Bestrijk het deeg met geklutst ei.
  • Bak de taartjes in het midden van de oven gedurende ongeveer 30 minuten, tot ze goudbruin zijn.

Notities

Wijnadvies:

Deze Cantharellen-Cranberrytaartjes met Brie gaan goed samen met een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir of een Beaujolais. Hun fruitige aroma's en zachte tannines vullen de rijke smaken van de taartjes mooi aan.

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 14g | Vet: 36g | Zout: 0.9mg | Sugar: 3g