Recept afdrukken
No ratings yet

Envivo Lungo Pear Crumble

Voorbereidingstijd20 minuten
Recept categorieën: Ontbijt
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6
calorieën: 430kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de peer- en havermoutcrumble:

  • 1 cup Envivo Lungo sterke koffie
  • 8 peren
  • 180 gram boter
  • 150 gram volkorenmeel
  • 100 gram basterdsuiker
  • 100 gram rietsuiker
  • 150 gram havermout

Voor de koffie:

  • 6 capsules van de Envivo Lungo

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Schil de peren en snijd ze in kleine stukjes.
  • Voeg de peren, de boter en rietsuiker toe aan een pan.
  • Kook het geheel op hoog vuur tot het karameliseert.
  • Zet een lungo van de Envivo Lungo met uw Nespresso machine en voeg deze toe aan de pan.
  • Laat het geheel 3 tot 4 minuten op hoog vuur koken.
  • Voeg de bloem, bruine suiker, havermout en overgebleven boter en rietsuiker toe aan een kom.
  • Mix het geheel tot het een grof gekorreld mengsel vormt.
  • Leg de gekarameliseerde peren in een ovenschaal.
  • Voeg het havermoutmengsel toe aan de ovenschaal en zet het in de oven voor 40 minuten.
  • Serveer warm met een Envivo Lungo.
  • Geniet ervan!

Notities

Omdat dit een ontbijtgerecht is, wordt het meestal niet met wijn geserveerd. Maar als je het als dessert wilt hebben, zou een zoete witte wijn zoals een Riesling goed kunnen passen.

Nutrition

Calories: 430kcal | koolhydraten: 64g | Protein: 5g | Vet: 19g | Zout: 0.4mg | Sugar: 38g

Koude Lungo Macchiato
Recept afdrukken
No ratings yet

Verfrissende Koude Lungo Macchiato

Dit recept is een geweldige, Italiaanse klassieker: een karakteristieke, koude Lungo Macchiato.
Voorbereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Koude Dranken
Land van herkomst: Italië
Porties: 1
calorieën: 60kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 Vivalto Lungo of Linizio Lungo
  • 5 eetlepels ijs
  • 4 eetlepels melk
  • 4 basterdsuiker
  • Cacaopoeder optioneel

Instructies

  • Bereid de Vivalto Lungo in een lungo-kopje en voeg de basterdsuiker toe.
  • Bereid het melkschuim met het stoompijpje van uw Nespresso machine of de Aeroccino melkopschuimer en zet het opzij.
  • Voeg het gemalen ijs (4 tot 5 eetlepels) toe aan het lungo-kopje en giet er het melkschuim (3 tot 4 eetlepels) bovenop.
  • Garneer met cacaopoeder indien gewenst.
  • Serveer direct en geniet van deze verfrissende koude lungo macchiato!

Notities

Deze verfrissende koude lungo macchiato gaat goed samen met een glas prosecco.

Nutrition

Calories: 60kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 2g | Vet: 1g | Zout: 0.1mg | Sugar: 8g