Recept afdrukken
No ratings yet

Vijgen Gevuld met Roomkaas en Pistachenoten

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd2 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Hapjes, Kaas
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 200kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 8 gewelde vijgen met vanillesmaak zakje à 250 g
  • 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenootjes
  • 50 g verse roomkaas naturel
  • 2 eetlepels anijsdrank bijv. Pernod, verkrijgbaar bij de slijter

Instructies

  • Leg de vijgen met het steeltje naar boven op een magnetronbestendig bordje.
  • Verwarm de vijgen, per 4 stuks, achter elkaar gedurende 30 seconden op de hoogste stand (700 watt) in de magnetron, zodat ze hun oorspronkelijke volume en bolle vorm terugkrijgen.
  • Knip met een keukenschaar de steeltjes van de bovenkant van de vijgen en snijd ze voorzichtig kruislings in.
  • Hak de pistachenootjes grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Meng in een kom de roomkaas met de helft van de gehakte pistachenootjes, 1 eetlepel anijsdrank, en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de ingesneden vijgen met het roomkaasmengsel met behulp van een theelepel.
  • Vouw de vijgen zo veel mogelijk terug in hun oorspronkelijke vorm.
  • Leg de gevulde vijgen op schaaltjes, bestrooi de bovenkant met de rest van de gehakte pistachenootjes, en druppel de resterende anijsdrank erover.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn, zoals een Sauternes of een late harvest Riesling, past perfect bij dit dessert. De rijke en aromatische smaken van de wijn zullen mooi samengaan met de zoete vijgen en het romige roomkaasmengsel.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.1mg | Sugar: 20g