Recept afdrukken
No ratings yet

Vijgen Gevuld met Roomkaas en Pistachenoten

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd2 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Hapjes, Kaas
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4 personen
calorieën: 200kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 8 gewelde vijgen met vanillesmaak zakje à 250 g
  • 2 eetlepels gepelde ongezouten pistachenootjes
  • 50 g verse roomkaas naturel
  • 2 eetlepels anijsdrank bijv. Pernod, verkrijgbaar bij de slijter

Instructies

  • Leg de vijgen met het steeltje naar boven op een magnetronbestendig bordje.
  • Verwarm de vijgen, per 4 stuks, achter elkaar gedurende 30 seconden op de hoogste stand (700 watt) in de magnetron, zodat ze hun oorspronkelijke volume en bolle vorm terugkrijgen.
  • Knip met een keukenschaar de steeltjes van de bovenkant van de vijgen en snijd ze voorzichtig kruislings in.
  • Hak de pistachenootjes grof en rooster ze kort in een droge koekenpan.
  • Meng in een kom de roomkaas met de helft van de gehakte pistachenootjes, 1 eetlepel anijsdrank, en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul de ingesneden vijgen met het roomkaasmengsel met behulp van een theelepel.
  • Vouw de vijgen zo veel mogelijk terug in hun oorspronkelijke vorm.
  • Leg de gevulde vijgen op schaaltjes, bestrooi de bovenkant met de rest van de gehakte pistachenootjes, en druppel de resterende anijsdrank erover.

Notities

Wijnadvies:

Een zoete witte wijn, zoals een Sauternes of een late harvest Riesling, past perfect bij dit dessert. De rijke en aromatische smaken van de wijn zullen mooi samengaan met de zoete vijgen en het romige roomkaasmengsel.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 25g | Protein: 4g | Vet: 10g | Zout: 0.1mg | Sugar: 20g

Slibtong met kappertjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Slibtong met kappertjes

Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd15 minuten
Recept categorieën: Vis
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 2 slibtong
  • 3 el bloem
  • 1 tl kurkuma
  • 2 el olijfolie
  • 20 gram boter
  • zout peper
  • 2 el kappertjes
  • 1 el bieslook

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd koppen van de vis en maak ze schoon onder koud stromend water.
  • Knip de zijgraatjes van de vis met een keukenschaar.
  • Snijd de bieslook fijn.
  • Meng op een bord de bloem met de kurkuma en wat zout en peper.
  • Haal de vis door het bloemmengsel.
  • Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met de bloem.
  • Schud de overtollige bloem van de vis af.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de vis om en om.
  • Voeg op het laatst de boter toe en bedruip de vis regelmatig met de gesmolten boter.
  • Voeg op het laatst de kappertjes toe.
  • Verdeel de vis over de borden.
  • Giet er wat van de gesmolten boter over.
  • Verdeel de kappertjes en garneer met de bieslook.

Notities

Serveer met bv gebakken aardappelen en broccoli.