Recept afdrukken
No ratings yet

Mango-Lemon Curd Taart

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Dessert, Fruit, Nagerecht, Taart
Land van herkomst: Internationaal
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 150 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 ei
  • 300 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 pot lemon curd 340 g
  • 1 rijpe mango
  • Poedersuiker om te bestuiven
  • 50 g pure chocolade gekoeld
  • 10 physalis Kaapse goudbes

Instructies

  • Doe de suiker, vanillesuiker, roomboter en het ei in een kom.
  • Zeef het zelfrijzend bakmeel met een snufje zout erboven.
  • Meng met een mixer met kneedhaken tot een soepel en samenhangend deeg.
  • Druk het deeg gelijkmatig op de bodem en tegen de zijkant van de taartvorm en maak een deegrand van 2-3 centimeter hoog.
  • Verdeel de lemon curd over de bodem en duw de randen tot net boven de lemon curd zachtjes terug.
  • Bak de taart in de oven in 45-50 minuten goudbruin en gaar.
  • Laat de taart helemaal afkoelen en verwijder vervolgens de taartvorm.
  • Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit in mooie repen.
  • Rasp de chocolade met een kaasschaaf tot snippers.
  • Leg de mango op de lemon curd en bestrooi de taartrand met een zeefje poedersuiker.
  • Strooi het chocoladeschaafsel over de taart en versier hem met de physalis.

Notities

Serveer deze verfrissende mango-limonade taart als dessert na een zomerse maaltijd.

Wijnadvies

Een lichtzoete witte wijn zoals een Moscato d'Asti past hier perfect bij.