Recept afdrukken
No ratings yet

Amandelspijs 2

Recept categorieën: Basisrecept, Noten
Land van herkomst: Nederland
Feestdagen etc: Sinterklaas
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 gram amandelspijs
  • 100 gram amandelen ongezouten
  • water
  • 100 gram poedersuiker
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 theelepel citroenschil vers geraspte
  • citroensap een paar druppels

Instructies

  • Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim water aan de kook en giet ze daarna af.
  • Schenk zoveel koud water over de amandelen dat ze onder staan en wrijf er onder water de velletjes af.
  • Dep de amandelen droog en maal ze fijn liefst in een notenmolentje (bij gebruik van een foodprocessor hebben noten snel de neiging om taai en bitter te worden).
  • Roer er 100 gr poedersuiker door en maal nog een keer.
  • Meng 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en spatel het amandelmengsel erdoor.
  • Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng die op smaak met een paar druppels citroensap.
  • Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg.
  • Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken

Recept afdrukken
No ratings yet

Amandelspijs 4

Recept categorieën: Basisrecept, Koek
Feestdagen etc: Sinterklaas
Porties: 250 gram
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 100 gram amandelen ongezouten
  • water
  • 100 gram poedersuiker
  • ½ ei losgeklopt
  • 1 tl citroenschil vers geraspt

Instructies

  • Breng voor 250 gr amandelspijs 100 gr ongezouten amandelen met ruim water aan de kook en giet ze daarna af.
  • Schenk zoveel koud water over de amandelen dat ze onder staan en wrijf er onder water de velletjes af.
  • Dep de amandelen droog en maal ze fijn, liefst in een notenmolentje (bij gebruik van een foodprocessor hebben noten snel de neiging om taai en bitter te worden).
  • Roer er 100 gr poedersuiker door en maal nog een keer.
  • Meng 1/2 losgeklopt ei met 1 theelepel vers geraspte citroenschil en spatel het amandelmengsel erdoor.
  • Kneed het verder met de hand tot een samenhangende massa en breng die op smaak met een paar druppels citroensap.
  • Wikkel de spijs in plasticfolie en leg hem minstens 1 week koel weg.
  • Zo wordt de spijs stevig genoeg om te verwerken.