Recept afdrukken
No ratings yet

Kip Pesto

Recept categorieën: Gevogelte, Kip
Porties: 2
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 2 kipfilets
  • 6 plakken katenspek 75 gram
  • 2 eetlepel(s) groene pesto
  • knoflookpoeder
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • 250 gram cherry tomaten gehalveerd
  • 250 gram kastanje champignons, gesneden
  • ¼ courgette in kleine blokjes

Instructies

  • Verwarm de oven op 220 graden. Smeer de ovenschaal in met olijfolie.
  • Leg de kipfilets verticaal op de snijplank en kerf de kipfilets 3 keer diep in, van boven naar beneden.
  • Vul de kerven met de groene pesto, gebruik ongeveer 1 eetlepel per kipfilet.
  • Omwikkel elke kipfilet met 3 plakken katenspek, zet desnoods de spek vast met een saté prikker, als het niet goed blijf zitten.
  • Leg de kipfilets in de ovenschaal en verdeel de champignons, tomaten en courgette er omheen.
  • Bestrooi de inhoud van de ovenschaal met peper, zout en knoflook naar smaak.
  • Doe dit echt op gevoel.
  • Besprenkel als laatste beide kipfilets met een beetje olijfolie.
  • Nu is je ovenschaal klaar om de oven in te gaan. Laat hem voor 30 minuten in de oven staan.
  • Zorg ervoor dat de kip goed gaar is.
  • Eet smakelijk!

Romig vispotje met broccoli uit de oven
Recept afdrukken
No ratings yet

Romig vispotje met broccoli uit de oven

Recept categorieën: Vis
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • zout
  • peper versgemalen
  • 1 grote rode ui
  • 1 gele paprika
  • 25 gram boter
  • 1 citroen
  • 300 gram kabeljauwfilet
  • 300 gram zalmfilet
  • 100 gram MonChou
  • 1 deciliter slagroom
  • 0.5 eetlepel tijmblaadjes verse
  • nootmuskaat
  • 100 gram gekookte mosselen
  • 100 gram Hollandse garnalen

Instructies

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de broccoliroosjes van de stronk en blancheer ze in ruim kokend water met zout in ca. 3 minuten beetgaar.
  • Laat de broccoli uitlekken in een vergiet.
  • Snijd de ui in dunne partjes en de paprika in stukken.
  • Smelt de boter in een pan en fruit de ui en paprika ca. 5 minuten op laag vuur.
  • Was de citroen en rasp de schil.
  • Pers hem daarna uit.
  • Snijd de kabeljauw en de zalmfilet in stukken van ca. 3 x 3 cm en besprenkel ze met het citroensap.
  • Roer in een grote kom de MonChou met de slagroom, tijm, zout, peper, de citroenrasp en een snuf nootmuskaat door elkaar.
  • Schep de broccoli, kabeljauw, zalm, mosselen, garnalen en het ui-paprikamengsel erdoor en vul hiermee een ondiepe ovenschaal.

Afwerking:

  • Strooi de geraspte kaas erover en bak de visschotel in de oven in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Notities

Lekker met aardappelpuree en een salade van wortel en kervel.