Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Ratatouille

Bereidingstijd35 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten, Ovenschotel
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Equipment

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 gele paprika's
  • 3 tomaten
  • 2 kleine uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden
  • Zeezout en zwarte peper naar smaak
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel azijn

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Snijd de courgette, aubergine, paprika's, tomaten en uien in blokjes van 2 cm.
  • Plet het teentje knoflook.
  • Meng de gesneden groenten in een kom met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper naar smaak.
  • Voeg de olijfolie en azijn toe, meng goed.
  • Doe de groenten in een ronde ovenschaal van 20 cm.
  • Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de ratatouille gedurende 20-25 minuten tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.
  • Roer halverwege de baktijd de groenten even om.

Notities

Deze lichtere versie van ratatouille wordt gebakken in de oven, waardoor de groenten hun smaken behouden en minder olie wordt gebruikt dan bij de Airfryer-versie

Gevuld stokbrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld stokbrood

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Rundvlees
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snij de ui doormidden.
  • Snipper de ene helft en snijd de andere helft in ringen.
  • Pel en snipper het teentje knoflook.
  • Snijd de spek in brede reepjes.
  • Meng in een kom het gehakt met de gesnipperde ui, de knoflook, de ketjap, wat geraspte kaas en zout en peper.
  • Meng goed door elkaar.
  • Niet teveel zout want de ketjap is natuurlijk ook al zout.
  • Snij met een broodmes een V-vorm uit de bovenkant van het stokbrood.
  • Verwarm de oven voor op 195 graden.
  • Vul het stokbrood met het gehakt.
  • Leg de stukjes ontbijtspek op het gehakt.
  • Druk de stukjes paprika en de uienringetjes in het gehakt.
  • Bestrooi ruim met geraspte kaas.
  • Leg het stokbrood in de oven en laat 25 minuten bakken.

Recept afdrukken
No ratings yet

Honing-Geglazuurde Amerikaanse Beenham

Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Varkensvlees
Porties: 4
calorieën: 145kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kg Amerikaanse beenham
  • 2 eetlepels boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 150 °C (gasovenstand 2) en vet een lage ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm in met boter of margarine.
  • Plaats de Amerikaanse beenham in de voorbereide schaal.
  • Braad de ham in het midden van de oven gedurende ongeveer 1 uur.
  • Bestrijk de ham met de honingsaus (uit het bijgesloten zakje) en verhoog de oventemperatuur naar 225 °C (gasovenstand 5).
  • Bak nog eens 10 minuten, of tot de ham mooi geglazuurd en goudbruin is.
  • Haal de ham uit de oven en snijd deze met een scherp mes in plakjes.

Notities

Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij deze sappige en smaakvolle beenham. De fruitige tonen en zachte tannines van de wijn complementeren het vlees perfect.

Nutrition

Calories: 145kcal | Protein: 21g | Vet: 6g | Zout: 11mg