Frisse Ratatouille
Porties: 4 personen
Equipment
- ronde ovenschaal 20 cm Ø
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 gele paprika's
- 3 tomaten
- 2 kleine uien
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels Provençaalse kruiden
- Zeezout en zwarte peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel azijn
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd de courgette, aubergine, paprika's, tomaten en uien in blokjes van 2 cm.
- Plet het teentje knoflook.
- Meng de gesneden groenten in een kom met de knoflook, Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper naar smaak.
- Voeg de olijfolie en azijn toe, meng goed.
- Doe de groenten in een ronde ovenschaal van 20 cm.
- Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de ratatouille gedurende 20-25 minuten tot de groenten gaar en licht gebruind zijn.
- Roer halverwege de baktijd de groenten even om.
Notities
Deze lichtere versie van ratatouille wordt gebakken in de oven, waardoor de groenten hun smaken behouden en minder olie wordt gebruikt dan bij de Airfryer-versie