Recept afdrukken
No ratings yet

Gezonde Kaas-Abrikozen Sandwich

Bereidingstijd5 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Kaas, Lunch
Land van herkomst: Nederland
Extra aanwijzing: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 persoon
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 1 sneetje volkorenbrood
  • 1 theelepel halvarine
  • 1 plak belegen kaas 30+
  • 1 theelepel abrikozenjam
  • 2 gedroogde abrikozen in reepjes gesneden
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 1 stukje komkommer

Instructies

  • Besmeer het volkorenbrood met halvarine.
  • Beleg het brood met een plak belegen kaas.
  • Smeer de abrikozenjam over de kaas en leg de reepjes gedroogde abrikozen erop.
  • Dek af met de sneetjes roggebrood (gebruik eventueel 2 sneetjes voor extra stevigheid).
  • Snijd de sandwich doormidden.
  • Bewaar de sandwich samen met het stukje komkommer in een broodtrommel.

Notities

Verpak de komkommer in plastic folie om hem langer vers te houden. Deze sandwich is lekker als lichte lunch en gaat goed samen met een frisse groene ijsthee.

Recept afdrukken
No ratings yet

Brood pannenkoek met gebakken appelschijven

Recept categorieën: Brood, Fruit, Pannenkoeken
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood bij voorkeur stevig brood, zoals volkoren
  • 2 eieren
  • ½ kop melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 appels in dunne schijven gesneden
  • Boter of olie om te bakken

Optioneel:

  • ahornsiroop
  • poedersuiker
  • honing om te serveren

Instructies

  • Klop in een kom de eieren en voeg geleidelijk de melk toe.
  • Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het kaneelpoeder toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doop elk sneetje brood in het eimengsel, zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn maar niet doorweekt.
  • Laat overtollig beslag eraf druipen.
  • Bak de sneetjes brood in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord.
  • Voeg indien nodig meer boter of olie toe aan de pan en bak de dunne appelschijven tot ze zacht en lichtbruin worden aan beide kanten, gedurende ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Leg de gebakken appelschijven bovenop de broodpannenkoeken.

Notities

Serveer de broodpannenkoeken met gebakken appelschijven en voeg naar smaak ahornsiroop, poedersuiker of honing toe als zoete topping.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 11g | Vet: 9g

Gevuld stokbrood
Recept afdrukken
No ratings yet

Gevuld stokbrood

Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd23 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Rundvlees
Porties: 2 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snij de ui doormidden.
  • Snipper de ene helft en snijd de andere helft in ringen.
  • Pel en snipper het teentje knoflook.
  • Snijd de spek in brede reepjes.
  • Meng in een kom het gehakt met de gesnipperde ui, de knoflook, de ketjap, wat geraspte kaas en zout en peper.
  • Meng goed door elkaar.
  • Niet teveel zout want de ketjap is natuurlijk ook al zout.
  • Snij met een broodmes een V-vorm uit de bovenkant van het stokbrood.
  • Verwarm de oven voor op 195 graden.
  • Vul het stokbrood met het gehakt.
  • Leg de stukjes ontbijtspek op het gehakt.
  • Druk de stukjes paprika en de uienringetjes in het gehakt.
  • Bestrooi ruim met geraspte kaas.
  • Leg het stokbrood in de oven en laat 25 minuten bakken.