Recept afdrukken
No ratings yet

Rijstwafel met appel en geitenkaas

snel te maken en slank
Recept categorieën: Fruit, Kaas, Voorgerechten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 appel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 4 snack à jacks apple rijstwafels met appelsmaak pak à 191 g
  • 100 g zachte geitenkaas bijvoorbeeld Bettine Blanc
  • 4 theelepel vloeibare bloemenhoning pot à 450 g
  • 12 sprietjes bieslook verse zakje à 25 g

Instructies

  • Grill voorverwarmen.
  • Appel schillen, in vieren snijden en klokhuis verwijderen.
  • Appel in dunne plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.
  • Wafels beleggen met appel.
  • Geitenkaas verbrokkelen en op appel leggen.
  • Honing erover druppelen.
  • Wafels ca. 2 minuten onder hete grill plaatsen.
  • Garneren met bieslook en versgemalen zwarte peper.

goulash
Recept afdrukken
No ratings yet

Goulash met Rundvlees en Groenten

Een recept uit Roemenië en het voormalige Yugoslavië
Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd3 uur
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Roemenië, Yugoslavië
Porties: 4 personen
calorieën: 480kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 600 gram doorregen runderlappen in stukken gesneden
  • 25 gram boter
  • 50 gram magere spekreepjes optioneel
  • 2 eetlepels mosterd
  • 3 uien fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook fijngehakt
  • 2 rode paprika's in stukken gesneden
  • 2 groene paprika's in stukken gesneden
  • 1 eetlepel pikant paprikapoeder
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • 1 blikje tomatenblokjes 400 gram
  • 100 ml rode wijn
  • 200 ml vleesbouillon
  • 2 theelepels gedroogde tijm
  • 4 vastkokende aardappelen geschild en in blokjes
  • 250 gram sperziebonen gehalveerd
  • 1 theelepel karwijzaad kummel
  • 200 gram champignons in plakjes gesneden
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Marineer het rundvlees in de mosterd.
  • Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees op matig vuur tot het bruin is (ongeveer 5 minuten).
  • Voeg indien gewenst de spekreepjes toe en bak deze kort mee.
  • Voeg de fijngesneden ui, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak nog eens 2 minuten.
  • Bestrooi met pikant en mild paprikapoeder en karwijzaad.
  • Bak dit nog eens 2 minuten mee.
  • Giet de gezeefde tomaten, rode wijn, vleesbouillon en tijm in de pan.
  • Breng het geheel aan de kook, dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
  • Voeg na 2 uur de aardappelblokjes, sperziebonen en champignons toe.
  • Laat nog eens 45 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de goulash warm.

Notities

Deze hartige goulash zit boordevol smaak en is perfect voor een hartverwarmende maaltijd op koude dagen!

Nutrition

Calories: 480kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 35g | Vet: 18g

Recept afdrukken
No ratings yet

Gehakttortilla met Pittige Twist

Deze verrassende gehakttortilla brengt een nieuwe dimensie aan de traditionele aardappeltortilla. Geniet van een smaakvolle variatie met gehakt, paprika en kruiden voor een heerlijke brunch of lunch.
Bereidingstijd40 minuten
Recept categorieën: Brunch, Lamsvlees, Lunch, Rundvlees, Tortilla
Land van herkomst: Spanje
Porties: 4 personen
calorieën: 350kcal
Auteur: ChatGTP

Equipment

Ingrediënten

  • 3 grote aardappels geschild en in kleine blokjes
  • 4 eieren
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 eetlepels platte peterselie fijngehakt
  • ½ rode paprika ontdaan van zaadjes en in kleine stukjes
  • 200 gram rundergehakt of lamsgehakt
  • Scheutje olijfolie
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olijfolie om te bakken

Instructies

  • Bak de aardappelblokjes gaar en goudbruin in een scheutje olijfolie.
  • Zet apart.
  • Maak kleine gehaktballetjes van het gehakt en bak ze samen met de fijngehakte ui in olijfolie tot ze gaar en goudbruin zijn.
  • Voeg de gebakken aardappelblokjes en de gehaktballetjes met ui toe aan een kom.
  • Meng hierbij de losgeklopte eieren, de stukjes rode paprika, fijngehakte platte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Roer voorzichtig door elkaar.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en giet het tortillamengsel erin.
  • Bak de tortilla langzaam aan één kant gaar en goudbruin.
  • Draai de tortilla om met behulp van een bord of deksel.
  • Bak de onderkant zachtjes goudbruin en gaar.
  • Leg de gehakttortilla op een mooie schaal en snijd in punte

Notities

Serveer met een frisse salade naar keuze.
 
Voeg voor extra pit een halve fijngesneden rode peper en/of een teen fijngehakte knoflook toe aan het tortillamengsel. Geniet van deze gehakttortilla als een hartige en smaakvolle maaltijd.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 18g

Dadel amandelcake met oranjebloesemwater
Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Dadel-Amandel Gebak met Citrusaroma

Deze verrukkelijke en aromatische cake uit Marokko combineert sappige dadels, knapperige amandelen en een vleugje citrusaroma. Een heerlijke traktatie voor de zintuigen.
Bereidingstijd1 uur
Recept categorieën: Cake
Land van herkomst: Marokko
Porties: 4 personen
calorieën: 250kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 190 gram zachte roomboter of margarine
  • 150 gram kokosbloesemsuiker
  • 3 eieren
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 eetlepel oranjebloesemwater
  • 5 ontpitte dadels fijn gesneden
  • 1 middelgrote frisse appel Jonagold of vergelijkbaar
  • 3 eetlepels grofgehakte amandelen
  • 190 gram volkorenmeel
  • 1 zakje bakpoeder
  • Schil van 1 citroen geraspt
  • Sap van 1 citroen of van 1 sinaasappel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  • Mix de zachte boter samen met de kokosbloesemsuiker tot een romig mengsel.
  • Voeg de eieren één voor één toe en mix goed.
  • Voeg kaneelpoeder, oranjebloesemwater, geraspte citroenschil en citroen- of sinaasappelsap toe.
  • Blijf goed mixen.
  • Mix het volkorenmeel en het bakpoeder door het beslag.
  • Snijd de dadels fijn en schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in dunne plakjes.
  • Voeg de dadels, appelplakjes en grofgehakte amandelen toe aan het beslag.
  • Roer alles voorzichtig door met een houten lepel.
  • Vet een cakevorm in en bestuif met wat volkorenmeel.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met de achtergehouden gehakte amandelen.
  • Plaats de cake in de voorverwarmde oven.
  • Verlaag de oventemperatuur iets en laat de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van je oven).
  • De cake is gaar wanneer een satéprikker er droog uitkomt na het insteken.
  • Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi eventueel met een snufje kokosbloesemsuiker.

Notities

Serveer deze smaakvolle dadel-amandelcake als een verfrissende lekkernij bij de koffie of thee. Geniet van de rijke smaken en citrusaroma's uit de Marokkaanse keuken!

Nutrition

Calories: 250kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 5g | Vet: 12g

Courgettepannenkoekjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Courgettepannenkoekjes

Ben je ook zo dol op pannenkoekjes? Nou, ik zeker! Wist je dat je met pannenkoekjes alle kanten op kunt, zowel hartig als zoet? Hier is een smakelijke hartige variatie met courgette en spinazie.
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Pannenkoeken
Land van herkomst: Marokko
Dieët: Vegetarisch
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • ½ liter volle melk
  • 250 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 20 gram gesmolten boter
  • 2 grote eieren XL
  • 3 kleine courgettes geraspt
  • Handvol verse spinazie fijngehakt

Instructies

  • Klop de eieren los en voeg de melk, gesmolten boter en zout toe.
  • Meng goed.
  • Roer het bakpoeder door het beslag.
  • Voeg de geraspte courgettes en gehakte spinazie toe aan het beslag.
  • Laat het beslag 1 uur rusten.
  • Verhit een pannenkoekenpan met een klein scheutje olie.
  • Schep een flinke lepel beslag in de pan en verdeel het over de bodem.
  • Bak de pannenkoek zachtjes totdat er kleine gaatjes ontstaan aan de bovenkant.
  • Draai de pannenkoek om en bak verder totdat deze gaar is.
  • Herhaal dit totdat al het beslag op is.

Notities

Geniet van deze gezonde en veelzijdige pannenkoekjes als een heerlijk ontbijt, brunch of lichte maaltijd!

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelen in zandtaartdeeg

Recept categorieën: Fruit, Taart
Porties: 4 stuks
calorieën: 360kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor de appelen:

  • 6 middelgrote appels
  • Suiker
  • Kaneel
  • Rozijnen
  • Abrikozenjam
  • Eigeel

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • 125 gram boter of margarine
  • 100 gram basterdsuiker
  • ½ ei
  • 1 pakje vanillesuiker
  • Snufje zout

Instructies

  • Schil de appels en verwijder het klokhuis met een appelboor.
  • Vul de holten van de appels met een mengsel van suiker, kaneel en rozijnen.
  • Meng in een kom de boter met de bloem, voeg het halve ei, basterdsuiker, vanillesuiker en een snufje zout toe.
  • Roer tot alles goed gemengd is.
  • Rol het deeg uit op een met bloem bestoven oppervlak tot een lap van ongeveer ½ cm dik.
  • Snijd met een mes of een gekarteld wieltje reepjes van ongeveer 1½ cm breed en ter lengte van de omtrek van de appel uit.
  • Leg twee deegreepjes kruislings over elkaar.
  • Plaats een gevulde appel in het midden en vouw de deegreepjes om de appel zodat ze elkaar raken.
  • Steek kleine rondjes uit het overgebleven deeg en leg deze bovenop de appels.
  • Bestrijk het deeg met eigeel.
  • Plaats de appels op een ingevet bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 20 minuten, tot het deeg goudbruin en gaar is.
  • Bestrijk het warme deeg met wat abrikozenjam.

Nutrition

Calories: 360kcal

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelkoek

Deze bijgewerkte versie van appelkoek behoudt de klassieke smaak met een hedendaagse twist.
Recept categorieën: Fruit, Koek
Porties: 4 stuks
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 6 appels
  • 300 gram bloem
  • 200 gram boter of margarine
  • 150 gram basterdsuiker
  • 2 eieren
  • 2 theelepels bakpoeder
  • Snufje zout
  • Een scheutje melk
  • Suiker of gele jam
  • Vanillesuiker of geraspte citroenschil

Instructies

  • Klop de boter of margarine met de basterdsuiker zacht en luchtig.
  • Voeg vanillesuiker of geraspte citroenschil toe en klop er de eieren doorheen.
  • Zeef de bloem met bakpoeder en zout, voeg dit geleidelijk toe aan het mengsel.
  • Voeg indien nodig een scheutje melk toe om het deeg soepel te maken.
  • Vet een bakblik in met boter of margarine en verdeel het deeg gelijkmatig.
  • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes.
  • Bedek het deeg netjes met de appelpartjes.
  • Bak de koek in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 45-50 minuten, tot hij gaar en lichtbruin is.
  • Snijd de koek in gelijke stukken en bestrooi met poedersuiker of bestrijk met gele jam.

Nutrition

Calories: 320kcal

Aardappelchips uit de oven met ui en thijm
Recept afdrukken
No ratings yet

Aardappelchips uit de oven met ui en thijm

Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Arabisch
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 stuks
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 2 kilo aardappels
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels roomboter gesmolten
  • 4 sjalotjes in ringen gesneden
  • 8 takjes verse thijm
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Schil de aardappelen en was ze.
  • Droog ze af.
  • Snijd de aardappelen in zeer dunne plakjes, bij voorkeur met een mandoline of anders met een kaasschaaf.
  • Neem een ovenschaal die precies groot genoeg is voor de aardappelplakjes, zodat ze dicht op elkaar liggen.
  • Vet de ovenschaal in met olie en schik de aardappelplakjes erin.
  • Besprenkel met een mengsel van olijfolie en gesmolten roomboter.
  • Voeg op verschillende plaatsen de sjalotringetjes toe.
  • Bestrooi met peper, zout en paprikapoeder naar smaak.
  • Zet de ovenschaal 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Voeg de thijm toe en laat nog 30 minuten doorbakken voor een krokante laag.

Notities

Als de aardappelplakjes te snel bruin worden, bedek dan met een vel aluminiumfolie.
Geniet van deze heerlijke en knapperige aardappelchips als een smakelijke bijgerecht!

Recept afdrukken
No ratings yet

Appelvierstruif

Deze versie van appelvierstruif behoudt de klassieke smaak met een vleugje moderniteit.
Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 kleine zure appels of 2 grote
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels basterdsuiker
  • 4 eetlepels bloem

Instructies

  • Splits de eieren zorgvuldig (zorg ervoor dat er geen eigeel in het eiwit terechtkomt).
  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in blokjes.
  • Klop de eiwitten zeer stijf.
  • Klop het eigeel met de suiker tot het schuimig is en spatel voorzichtig door de stijfgeklopte eiwitten.
  • Zeef de bloem over het mengsel en voeg de blokjes appel toe.
  • Meng voorzichtig totdat alles net gecombineerd is.
  • Probeer niet te veel te roeren om het deeg luchtig te houden.
  • Doe het beslag in een ingevette en met bloem bestrooide springvorm.
  • Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende ongeveer 40 minuten, tot hij gaar en lichtbruin is.
  • Keer de nog warme taart om en bestrooi met poedersuiker.

Recept afdrukken
No ratings yet

Brood pannenkoek met gebakken appelschijven

Recept categorieën: Brood, Fruit, Pannenkoeken
Porties: 4 personen
calorieën: 280kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 sneetjes brood bij voorkeur stevig brood, zoals volkoren
  • 2 eieren
  • ½ kop melk
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 appels in dunne schijven gesneden
  • Boter of olie om te bakken

Optioneel:

  • ahornsiroop
  • poedersuiker
  • honing om te serveren

Instructies

  • Klop in een kom de eieren en voeg geleidelijk de melk toe.
  • Meng goed tot alles goed gecombineerd is.
  • Voeg het kaneelpoeder toe aan het eimengsel en roer goed door.
  • Verhit wat boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doop elk sneetje brood in het eimengsel, zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn maar niet doorweekt.
  • Laat overtollig beslag eraf druipen.
  • Bak de sneetjes brood in de pan tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn.
  • Haal ze uit de pan en houd ze warm op een bord.
  • Voeg indien nodig meer boter of olie toe aan de pan en bak de dunne appelschijven tot ze zacht en lichtbruin worden aan beide kanten, gedurende ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Leg de gebakken appelschijven bovenop de broodpannenkoeken.

Notities

Serveer de broodpannenkoeken met gebakken appelschijven en voeg naar smaak ahornsiroop, poedersuiker of honing toe als zoete topping.

Nutrition

Calories: 280kcal | koolhydraten: 38g | Protein: 11g | Vet: 9g