Recept afdrukken
No ratings yet

Gegarneerde Beschuiten

Recept categorieën: Groenten, Voorgerechten
Porties: 4 personen
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 4 beschuiten
  • 4 eetlepels zachte roomkaas of smeerkaas (60 g)
  • Gesneden groenten naar keuze komkommer, tomaat, paprika, radijs, etc. (100 g)
  • Plakjes kaas of ham (50 g)
  • Fijngehakte kruiden peterselie, bieslook, basilicum, enz. (2 eetlepels)

Optioneel:

  • olijven
  • augurken
  • avocado

Instructies

  • Smeer een eetlepel zachte roomkaas of smeerkaas op elke beschuit.
  • Leg gesneden groenten zoals komkommer, tomaat, paprika, radijs of andere favoriete groenten bovenop de kaaslaag.
  • Voeg plakjes kaas of ham toe bovenop de groenten.
  • Strooi fijngehakte kruiden over de toppings voor extra smaak.

Optioneel:

  • voeg olijven, augurken of avocado toe voor extra variatie en smaak.

Recept afdrukken
No ratings yet

Rabarbertaart

Probeer dit recept eens uit en geniet van de heerlijke rabarbertaart!
Recept categorieën: Fruit, Taart
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 320kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 200 gram bloem
  • Snufje zout
  • 100 gram boter of margarine
  • 80 gram suiker
  • 1 ei
  • Voor de vulling:
  • 500 gram rabarber
  • 80 gram suiker of naar smaak
  • 2 eetlepels custardpoeder
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 125 ml slagroom optioneel, voor garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de bloem met een snufje zout.
  • Snijd de boter in blokjes en voeg deze toe aan de bloem.
  • Wrijf met je vingers de boter door de bloem totdat het op broodkruimels lijkt.
  • Voeg de suiker en het ei toe en meng tot een samenhangend deeg.
  • Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  • Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.
  • Rol het deeg uit en bekleed hiermee een ingevette taartvorm.
  • Bestrooi de bodem met paneermeel.
  • Meng de rabarber met suiker en custardpoeder.
  • Verdeel dit mengsel over de taartbodem.
  • Bak de rabarbertaart in de voorverwarmde oven gedurende 40-45 minuten, tot de rabarber zacht is en het deeg goudbruin.
  • Laat de taart afkoelen en serveer eventueel met een beetje opgeklopte slagroom.

Nutrition

Calories: 320kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 4g | Sugar: 3g

Courgette in pikante saus
Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette in Pittige Tomatensaus

Deze pittige courgette in tomatensaus is een smakelijk bijgerecht dat je kunt serveren met rijst of als aanvulling op andere gerechten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 110kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 500 g verse tomaten of uit blik
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 125 ml witte wijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 grote courgettes in plakjes
  • 2 takjes peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui tot deze zacht is.
  • Voeg de tomatenpuree, verse tomaten (in stukjes gesneden), witte wijn, cayennepeper, zout, peper en geperste knoflook toe aan de pan.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel, afgedekt, ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Snijd ondertussen de courgettes in plakjes.
  • Voeg de plakjes courgette toe aan de saus en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie voor het serveren.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 2g | Vet: 5g | Sugar: 3g

Recept afdrukken
No ratings yet

Lauwwarme andijviesalade met rookworst

Snel te maken
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Salade, Varkensvlees
Land van herkomst: Griekenland
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 350 g andijvie verse
  • 1 rookworst 250 g
  • 8 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 pak aardappelschijfjes 700 g
  • 1 rode paprika
  • 1 appels
  • 1 eetlepel azijn
  • 2 theelepel mosterd
  • mespunt suiker

Instructies

  • Andijvie in reepjes snijden, wassen en goed laten uitlekken.
  • Rookworst 15 minuten in heet water verwarmen.
  • In 2 koekenpannen 4 eetlepels olie verhitten en aardappelschijfjes volgens gebruiksaanwijzing bakken.
  • Paprika schoonmaken en in blokjes snijden.
  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
  • Andijvie, paprika en appel over vier borden verdelen.
  • Van 4 eetlepels olie, azijn, mosterd en suiker dressing roeren, op smaak brengen met zout en peper en over andijvie sprenkelen.
  • Rookworst in plakjes snijden, met aardappelschijfjes mengen en over andijvie verdelen.

Notities

Lekker met pistolets.