Recept afdrukken
No ratings yet

Moskovische tulband

Een feestelijke lekkernij
Recept categorieën: Cake, Zuidvruchten
Land van herkomst: Rusland
Porties: 4 personen
calorieën: 330kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 80 gram krenten
  • 80 gram rozijnen
  • Een beetje bloem voor het bestuiven van de rozijnen en krenten
  • 80 gram harde boter
  • 100 gram bloem
  • Snufje zout
  • 4 eieren
  • 80 gram poedersuiker
  • Franse vruchtjes voor garnering

Instructies

  • Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog.
  • Wentel ze door wat bloem.
  • Vet een tulbandvorm en een zandtaartvormpje in en bestuif ze met bloem.
  • Snijd de harde boter in kleine stukjes.
  • Meng deze met 100 gram bloem en een snufje zout in een kom.
  • Klop de dooiers van 4 eieren met 80 gram poedersuiker schuimig.
  • Klop de eiwitten apart stijf.
  • Schep voorzichtig alles door elkaar.
  • Vul de beide vormen tot maximaal 3/4 met dit beslag.
  • Plaats de vormen op een rooster in een voorverwarmde oven en laat het beslag rijzen en goudbruin worden.
  • Haal het kleine zandtaartvormpje er na 20 minuten uit en de grote tulbandvorm na 45 minuten.
  • Laat het gebak afkoelen.
  • Plaats het kleine taartje op de grote tulband, bestrooi het geheel met poedersuiker en garneer met Franse vruchtjes.

Notities

De exacte voedingswaarden kunnen variëren op basis van de gebruikte ingrediënten en de exacte portiegrootte

Nutrition

Calories: 330kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 14g

Recept afdrukken
No ratings yet

Pruimentaart

Recept categorieën: Fruit, Gebak, Taart
Porties: 4 personen
calorieën: 550kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 200 gram bloem
  • Snufje zout
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 100 gram boter of margarine
  • 80 gram basterdsuiker
  • 1 ei

Voor de vulling:

  • ½ kilo pruimen
  • Suiker naar smaak
  • 125 ml slagroom

Instructies

  • Zeef de bloem.
  • Voeg boter of margarine, basterdsuiker, ei en zout toe aan de gezeefde bloem.
  • Voeg het bakpoeder toe en kneed deze ingrediënten tot een soepel deeg.
  • Rol het deeg uit tot een lap die in een vorm van 22 cm diameter past.
  • Vet de vorm in en bekleed deze met het deeg.
  • Om te voorkomen dat het deeg zakt, leg je een stukje ingevet bakpapier groter dan de vorm met de vette kant op het deeg.
  • Druk het papier tegen het deeg aan en vul dit met droge bonen, erwten, of rijst als gewichtjes.
  • Bak het deeg in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20-30 minuten tot het gaar en lichtbruin is.
  • Verwijder het steunvulsel en laat het gebak nog even kleuren.
  • Haal het gebak uit de oven, laat het afkoelen en haal voorzichtig uit de vorm.
  • Was en halveer ondertussen de pruimen, verwijder de pitten.
  • Maak een suikerstroop en verwarm voorzichtig de pruimenhelften tot ze zacht zijn (niet laten koken).
  • Schep de pruimen uit het vocht en laat ze uitlekken.
  • Bind het overgebleven vocht met wat aangemengd aardappelmeel.
  • Rangschik de pruimen op het deeg en giet het gebonden vruchtensap erover.
  • Garneer de pruimentaart naar wens met slagroom.

Nutrition

Calories: 550kcal | koolhydraten: 75g | Protein: 7g | Vet: 26g

Courgette in pikante saus
Recept afdrukken
No ratings yet

Courgette in Pittige Tomatensaus

Deze pittige courgette in tomatensaus is een smakelijk bijgerecht dat je kunt serveren met rijst of als aanvulling op andere gerechten
Bereidingstijd25 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Land van herkomst: Mediterraan
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 110kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 kleine ui fijngesneden
  • 1 blikje tomatenpuree 70 g
  • 500 g verse tomaten of uit blik
  • 1 ½ eetlepel olijfolie
  • 125 ml witte wijn
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 2 grote courgettes in plakjes
  • 2 takjes peterselie fijngehakt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit hierin de fijngesneden ui tot deze zacht is.
  • Voeg de tomatenpuree, verse tomaten (in stukjes gesneden), witte wijn, cayennepeper, zout, peper en geperste knoflook toe aan de pan.
  • Roer alles goed door elkaar.
  • Laat het geheel, afgedekt, ongeveer 5 minuten zachtjes sudderen.
  • Snijd ondertussen de courgettes in plakjes.
  • Voeg de plakjes courgette toe aan de saus en laat ze ongeveer 10 minuten zachtjes koken tot ze gaar zijn.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper indien nodig.
  • Garneer het gerecht met fijngehakte peterselie voor het serveren.

Nutrition

Calories: 110kcal | koolhydraten: 12g | Protein: 2g | Vet: 5g | Sugar: 3g