Moskovische tulband
Een feestelijke lekkernij
Porties: 4 personen
calorieën: 330kcal
Ingrediënten
- 80 gram krenten
- 80 gram rozijnen
- Een beetje bloem voor het bestuiven van de rozijnen en krenten
- 80 gram harde boter
- 100 gram bloem
- Snufje zout
- 4 eieren
- 80 gram poedersuiker
- Franse vruchtjes voor garnering
Instructies
- Was de krenten en rozijnen en dep ze goed droog.
- Wentel ze door wat bloem.
- Vet een tulbandvorm en een zandtaartvormpje in en bestuif ze met bloem.
- Snijd de harde boter in kleine stukjes.
- Meng deze met 100 gram bloem en een snufje zout in een kom.
- Klop de dooiers van 4 eieren met 80 gram poedersuiker schuimig.
- Klop de eiwitten apart stijf.
- Schep voorzichtig alles door elkaar.
- Vul de beide vormen tot maximaal 3/4 met dit beslag.
- Plaats de vormen op een rooster in een voorverwarmde oven en laat het beslag rijzen en goudbruin worden.
- Haal het kleine zandtaartvormpje er na 20 minuten uit en de grote tulbandvorm na 45 minuten.
- Laat het gebak afkoelen.
- Plaats het kleine taartje op de grote tulband, bestrooi het geheel met poedersuiker en garneer met Franse vruchtjes.
Notities
De exacte voedingswaarden kunnen variëren op basis van de gebruikte ingrediënten en de exacte portiegrootte
Nutrition
Calories: 330kcal | koolhydraten: 45g | Protein: 7g | Vet: 14g