Deze verrassende gehakttortilla brengt een nieuwe dimensie aan de traditionele aardappeltortilla. Geniet van een smaakvolle variatie met gehakt, paprika en kruiden voor een heerlijke brunch of lunch.
½rode paprikaontdaan van zaadjes en in kleine stukjes
200gramrundergehakt of lamsgehakt
Scheutjeolijfolie
Peper naar smaak
Zout naar smaak
Olijfolie om te bakken
Instructies
Bak de aardappelblokjes gaar en goudbruin in een scheutje olijfolie.
Zet apart.
Maak kleine gehaktballetjes van het gehakt en bak ze samen met de fijngehakte ui in olijfolie tot ze gaar en goudbruin zijn.
Voeg de gebakken aardappelblokjes en de gehaktballetjes met ui toe aan een kom.
Meng hierbij de losgeklopte eieren, de stukjes rode paprika, fijngehakte platte peterselie en breng op smaak met peper en zout.
Roer voorzichtig door elkaar.
Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en giet het tortillamengsel erin.
Bak de tortilla langzaam aan één kant gaar en goudbruin.
Draai de tortilla om met behulp van een bord of deksel.
Bak de onderkant zachtjes goudbruin en gaar.
Leg de gehakttortilla op een mooie schaal en snijd in punte
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een frisse salade naar keuze.Voeg voor extra pit een halve fijngesneden rode peper en/of een teen fijngehakte knoflook toe aan het tortillamengsel. Geniet van deze gehakttortilla als een hartige en smaakvolle maaltijd.