Rundvlees met zomergroenten
Servings: 4 personen
Calories: 495kcal
Equipment
- ovenschaal inhoud 2 liter
Ingrediënten
- 800 g runderlappen
- zout
- 1 eetlepel boter of margarine
- 125 g gerookte spekblokjes
- 4 dl droge witte wijn Chennet
- 2 laurierblaadjes
- 12 bospeentjes
- 8 bosuitjes
- 225 g tuinerwten diepvries
- 1 eetlepel dijonmosterd
- 4 augurken
- 2 eetlepels paneermeel
- peper
Instructies
- Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
- Boter in braadpan doen en spekblokjes even bakken.
- Rundvlees toevoegen en op middelhoog vuur rondom bruin braden.
- Wijn met 4dl water en blaadjes laurier toevoegen en geheel afgedekt 2uur laten stoven.
- Intussen worteltjes en bosuitjes schoonmaken en in stukken van 4 cm snijden. Groenten door vlees mengen en geheel afgedekt nog 20 minuten laten stoven tot groenten gaar zijn.
- Tuinerwten aan vlees toevoegen en geheel nog 5 minuten stoven.
- Intussen oven voorverwarmen op 220 ºC.
- Vlees en groenten met schuimspaan uit pan scheppen en in ovenschaal doen.
- Mosterd door achtergebleven kookvocht roeren en saus op hoog vuur tot helft laten inkoken.
- Mosterdsaus over vlees en groenten schenken.
- Augurken in plakjes snijden en over gerecht verdelen.
- Paneermeel over gerecht strooien en ovenschaal 20 minuten in de oven zetten tot bovenkant goudbruin is.
Notities
Wijnadvies:
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen
Nutrition
Calories: 495kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 54g | Vet: 17g