Rundvlees met zomergroenten

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten
wachten 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 800 g runderlappen
  • zout
  • 1 eetlepel boter of margarine
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 4 dl droge witte wijn Chennet
  • 2 laurierblaadjes
  • 12 bospeentjes
  • 8 bosuitjes
  • 225 g tuinerwten diepvries
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 4 augurken
  • 2 eetlepels paneermeel
  • peper

Instructies

  • Runderlappen in grove stukken snijden en bestrooien met zout en peper.
  • Boter in braadpan doen en spekblokjes even bakken.
  • Rundvlees toevoegen en op middelhoog vuur rondom bruin braden.
  • Wijn met 4dl water en blaadjes laurier toevoegen en geheel afgedekt 2uur laten stoven.
  • Intussen worteltjes en bosuitjes schoonmaken en in stukken van 4 cm snijden. Groenten door vlees mengen en geheel afgedekt nog 20 minuten laten stoven tot groenten gaar zijn.
  • Tuinerwten aan vlees toevoegen en geheel nog 5 minuten stoven.
  • Intussen oven voorverwarmen op 220 ºC.
  • Vlees en groenten met schuimspaan uit pan scheppen en in ovenschaal doen.
  • Mosterd door achtergebleven kookvocht roeren en saus op hoog vuur tot helft laten inkoken.
  • Mosterdsaus over vlees en groenten schenken.
  • Augurken in plakjes snijden en over gerecht verdelen.
  • Paneermeel over gerecht strooien en ovenschaal 20 minuten in de oven zetten tot bovenkant goudbruin is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Ronde, fruitige, soms wat kruidige witte wijnen

Voedingswaarden

Calories: 495 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 54 g | Vet: 17 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees
Land van herkomst Frankrijk