Recept afdrukken
No ratings yet

Poting

Aller Hande 1997
Recept categorieën: Dessert
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 100 g blanke rozijnen
  • 100 g krenten
  • 500 g zelfrijzend bakmeel
  • 4 eieren
  • 4 dl melk
  • 1 theelepel zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1 eetlepel boter of margarine om in te vetten,
  • 1 eetlepel bloem om te bestuiven

Instructies

  • Rozijnen en krenten wassen en laten uitlekken.
  • In kom zelfrijzend bakmeel met melk, eieren, zout en vanillesuiker tot glad beslag kloppen.
  • Rozijnen en krenten erdoor mengen.
  • Schaal invetten en bestuiven met bloem.
  • Beslag in schaal scheppen (schaal niet verder dan voor 2/3 deel vullen) en afdekken met aluminiumfolie. Schaal in grote pan zetten.
  • Pan vullen met zoveel water dat schaal voor 2/3 deel onder staat.
  • Water tegen de kook aan brengen.
  • Poting afgedekt in ca. 2 á 21/2 uur tegen de kook aan laten garen. Ca. 1/2 uur voor einde baktijd deksel van pan nemen en in aluminiumfolie gaatjes prikken om vocht te laten ontsnappen.
  • Met satéprikker controleren of poting gaar is (als prikker droog eruit komt is poting gaar).
  • Bord op schaal leggen, samen keren en poting uit vorm laten glijden.
  • Serveren met gesmolten boter, suiker en kaneel, stroop of (gepureerde) verse vruchten.