Recept afdrukken
No ratings yet

Jachtschotel van hete bliksem ala Allerhande

Allerhande 2002
Bereidingstijd4 uur 30 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees, Stoofpot
Land van herkomst: Nederland
Porties: 4 personen
calorieën: 850kcal

Ingrediënten

  • 3 grote uien
  • 500 g doorregen runderlappen
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 g boter of margarine
  • 3 kruidnagels
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 tablet vleesbouillon
  • 2 kilo kruimige aardappels
  • 3 grote goudreinetten
  • 2 dl melk
  • nootmuskaat
  • 3 el paneermeel
  • ½ el boter of margarine om in te vetten

Instructies

  • Uien pellen en grof snipperen.
  • Vlees in blokjes snijden en bestrooien met zout en peper.
  • In braadpan 25 g boter verhitten en vlees in ca. 5 minuten rondom bruinbakken.
  • Ui ca. 2 minuten meebakken. Kruidnagels en laurierblaadjes toevoegen. Bouillonblokje erboven verkruimelen.
  • Langs rand van pan ca. 2 dl water toevoegen.
  • Vlees afgedekt in ca. 3 uur zachtjes (op vlamverdeler) gaar stoven.
  • Aardappels schillen, in stukken snijden en in pan met weinig water en zout in ca. 20 minuten gaarkoken.
  • Appels schillen en in blokjes snijden.
  • Aardappels afgieten en fijnstampen.
  • Melk en 50 g boter erdoor roeren tot smeuÏge puree ontstaat.
  • Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
  • Appelblokjes door puree scheppen.
  • Ovenschaal invetten. ⅓ deel van puree met appel in schaal scheppen.
  • Hierover helft van vlees met ui verdelen.
  • Nog een keer herhalen en afdekken met rest van aardappelpuree.
  • Paneermeel en rest boter in vlokjes erover verdelen.
  • Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3.
  • Jachtschotel in midden van oven in ca. 45 minuten goudbruin en gaar laten worden.

Notities

Heeft u een restje hete bliksem over, bewaar het dan voor de volgende dag.
Want dan smaakt het bijna nog lekkerder.
 

Nutrition

Calories: 850kcal | koolhydraten: 102g | Protein: 33g | Vet: 36g