Kaapse kruisbes clafoutis
Servings: 4
Calories:
Equipment
- metalen bakplaat
- ovenschaal van ca 24 cm doorsnede
Ingrediënten
- 300 g Kaapse kruisbessen
- 60 g gezouten boter
- 4 eieren
- 120 g suiker
- 60 g bloem
- 1 tl vanille-extract
- 200 ml volle melk
- 100 ml room minstens 40% vet
- 1 snufje zout
- poedersuiker om te bestuiven
- boter om in te vetten
- bloem om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 °C en zet een metalen bakplaat in de oven.
- Vet de ovenschaal in en bestrooi met bloem.
- Schud het teveel aan bloem eraf.
- Verwijder de schillen van de Kaapse kruisbessen.
- Verdeel de Kaapse kruisbessen over de bodem van de ovenschaal.
- Smelt de boter in een sauspan.
- Klop de eieren met 100 g suiker tot de suiker is opgelost.
- Voeg nu de gesmolten boter, room, melk en vanille-extract toe en meng goed door.
- Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje in het midden.
- Giet het eimengsel in het kuiltje en meng voorzichtig met de bloem tot een glad beslag.
- Giet het beslag over het fruit en bak circa 40 minuten in de oven.
- Open de oven en bestrooi met de rest van de suiker.
- Bak nog circa 15 minuten tot de clafoutis in het midden terugveert.
- Bestrooi de clafoutis met poedersuiker voor het serveren.