Canadese erwtensoep
Servings: 4
Calories:
Equipment
- magnetron
- ovenvaste schaal 2 ltr
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 kleine winterwortel
- 300 gram krabbetjes
- 150 gram doperwten diepvries
- 100 gram ham in één dikke plak
- 100 gram spliterwten
- 400 gram gepelde tomaten
- 1 bos(jes) bladselderij
- 7½ dl runderbouillon
- 1 eetlepel worcestershiresaus
- 2 stengels bleekselderij
- zout
- peper
Instructies
- Was de spliterwten, week ze met het zout 3-4 uur onder water en laat ze vervolgens in een zeef uitlekken.
- Schil de winterwortel, was hem en snijd hem in dunne plakjes.
- Pel de ui en snipper hem grof.
- Trek de draden van de bleekselderij, was de stengels en snijd ze in stukjes.
- Was de bladselderij, sla het uit en hak het grof, maar houd wat blaadjes achter voor de garnering.
- Doe de uitgelekte erwten met de schoongemaakte groenten, de krabbetjes en de bouillon in een ovenvaste schaal (inhoud 2 liter) en breng het afgedekt in ± 15 minuten op vol vermogen aan de kook.
- Schakel terug naar een kwart van het vermogen en laat de soep (afgedekt) 40-45 minuten trekken.
- Roer de doperwten erdoor en laat de soep afgedekt 30 minuten staan.
- Neem het vlees van het bot en pureer de soep met de gepelde tomaten, de worcestershiresaus en naar smaak zout en peper in een keukenmachine of blender.
- Snijd de ham in kleine blokjes en doe die, samen met hetsoepvlees en de soep, terug in de omgespoelde schaal.
- Verwarm de soep (afgedekt) nog 14-16 minuten op vol vermogen tot ze gloeiendheet is.
- Garneer voor het serveren met enkele blaadjes selderij.