Knapperige Kipfilet met Cornflakeskorstje
Servings: 4 personen
Calories: 550kcal
Equipment
- Grote braad- of koekenpan
- pan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 6 eetlepels olie
- 700 g krieltjes
- 4 kipfilets
- 1 ei losgeklopt
- 100 g cornflakes verkruimeld
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- 2 komkommers geschild en in dunne plakjes
- 360 g appelmoes
Instructies
- Verhit 4 eetlepels olie in een grote braad- of koekenpan en bak de krieltjes op middelhoog vuur in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd de kipfilets in de lengte doormidden en dep ze droog met keukenpapier.
- Bestrooi de kipfilets naar smaak met zout en (versgemalen) peper, haal ze door het losgeklopte ei en wentel ze door de verkruimelde cornflakes zodat ze bedekt zijn met een krokant laagje.
- Verhit de rest van de olie in een pan met antiaanbaklaag en bak de kipfilets op matig vuur in 5-6 minuten per kant krokant bruin en gaar.
- Schep de witte wijnazijn door de plakjes komkommer en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
- Serveren:
- Serveer de knapperige kipfilets met de krieltjes, appelmoes en komkommersalade.
Notities
Wijnadvies:
Een frisse, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio past goed bij dit gerecht en kan de krokante textuur en het hartige karakter van de kipfilet mooi aanvullen.Nutrition
Calories: 550kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 1.5g | Sugar: 3g