Recept afdrukken
No ratings yet

Cupcakes van Sofie Dumont

Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 200 g suiker
  • 50 g honing
  • 250 g eieren
  • 250 g bloem
  • vanillestok
  • snuifje bakpoeder
  • Versiering:
  • suikerpasta ook gekend als rolfondant ook marsepein is mogelijk, gebruik je fantasie

Instructies

  • Roer de boter tot een crème.
  • Roer de suiker onder de boter en klop luchtig.
  • Voeg de eieren één voor één toe meng ze telkens goed onder de massa.
  • Zeef de bloem samen met het bakpoeder en spatel het onder het beslag zonder het al te lang te mengen.
  • Je kan ook altijd een deel eieren en een deel bloem alternerend bij het boter/suikermengsel mengen.
  • Zet papieren cupjes open.
  • Je kan er twee in elkaar zetten zodat ze niet meteen 'openvallen'.
  • Of je kan papieren cupjes in een zogenaamde metalen of siliconen muffinvorm plaatsen.
  • Vul een spuitzak met het cakebeslag en spuit de cups voor 2/3 vol.
  • Bak de cups in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende 20 minuten.
  • Check met een houten saté-stokje of breipriem of de cakejes voldoende gebakken zijn.
  • Als er geen deeg meer aan blijft plakken zijn ze gaar.
  • Zet ze nadien op een rooster en laat afkoelen.
  • Er zijn honderden manieren om je cupcakes af te werken.
  • Versier de cupcakes naar hartelust met marsepein of rolfondant.

Notities

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn.
Voeg de eieren steeds één voor één toe. Zo kan de boter het vocht geleidelijk opnemen. Zoniet bestaat gevaar voor schiften.