Rookworstpasteitjes met Pittige Mosterdsaus
calorieën: 550kcal
Ingrediënten
- 4 Gelderse rookworsten recht
- 1 rol vers bladerdeeg 270 gram
- 1 ei
- Saus:
- 3 takjes dille fijngehakt
- 1 eetlepel grove mosterd
- 1 theelepel honing
- ¼ theelepel sambal
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Snijd het grote plak bladerdeeg in vier gelijke kwarten.
- Maak schuine inkepingen met een pizzasnijder op de onderste helft van de plakken bladerdeeg.
- Maak de saus door grove mosterd, fijngesneden dille, honing en sambal te mengen.
- Verdeel over elk plak bladerdeeg een theelepel van de saus (op de kant zonder inkepingen).
- Snijd met een koksmes de uiteinden van de rookworst zodat deze mooi past in het bladerdeeg.
- Leg de rookworst op de saus.
- Vouw de kant met inkepingen voorzichtig over de worst en druk het bladerdeeg samen met een vork.
- Smeer de bovenkant van de broodjes in met losgeklopt ei.
- Bak de Rookworstbroodjes gedurende 24 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze goudbruin zijn.
Notities
Een licht gekoelde rode wijn, zoals een Beaujolais of een Pinot Noir, vormt een mooie aanvulling op de hartige smaak van de rookworst en de pittige mosterdsaus.
Nutrition
Calories: 550kcal | koolhydraten: 32g | Protein: 20g | Vet: 38g | Zout: 2mg | Sugar: 5g