Snoepzakken
Servings: 12 grote puntzakken
Calories:
Author: Cor Klaar
grote puntzakken
plakband
perforator
gekleurd lint
- 12 BN mini-chocoladekoekjes pak à 24 stuks
- 12 grote spekken
- 12 Smarties pocket pak à 2 stuks
- 12 lollies
- 24 dropgoms zakje à 300 g
- 24 Engelse dropjes zakje à 400 g
- 2 zakjes fruitkauwgom zakje à 30 stuks
- 12 Mentos minis zak à 17 stuks
Vouw van papier 12 grote puntzakken en plak ze vast met plakband.
Verpak de koekjes een voor een in aluminiumfolie.
Verdeel de koekjes en het snoepgoed over de zakken.
Vouw de zakken dicht en maak met een perforator aan elke kant 2 gaatjes in de zakken.
Bind ze dicht met gekleurd lint en plak stickers op de snoepzak als je dat leuk vindt.
Ook leuk: Natuurlijk kun je de zakken ook vullen met ander snoep.
Het snoep ziet er nog leuker uit in doorzichtig papier.
Gebruik plastic cadeaufolie om de zakken mee te maken.
Doe er cadeaulint omheen.
Receptenplein.nl
Home / plakband
Citroen Frambozenmoussegebak met Citroen Granita
Bereidingstijd4 uur uur 40 minuten min
Calories: 340kcal
Author: Cor Kevenaar
Diepvriesdoos
vork
Mixer met gardes
bakplaat met bakpapier
theedoek
plakband
champagneflutes
- 100 g suiker
- 500 ml mousserende witte wijn bijvoorbeeld Fontanafredda Moscato d'Asti
- 6 citroenen
- 4 eiwitten
- 200 g fijne kristalsuiker of witte basterdsuiker
- 1 theelepel maïzena
- 1 theelepel witte-wijnazijn
- Enkele druppels vanillearoma
- 200 ml slagroom
- Poedersuiker
- 2 bakjes verse frambozen
- ½ pot lemon curd
Breng in een steelpan 100 g suiker met de mousserende witte wijn en 250 ml water aan de kook.
Roer tot de suiker volledig is opgelost.
Haal de pan van het vuur en laat de wijnsiroop afkoelen.
Pers de citroenen uit en meet 300 ml sap af (bewaar de rest voor de citroenroom).
Roer het citroensap door de wijnsiroop en giet het mengsel in een diepvriesdoos.
Na een halfuur haal je de doos uit de vriezer en maak je met een vork ijskristallen los langs de zijkanten.
Roer het mengsel door en zet de doos terug in de vriezer.
Herhaal deze handeling minstens vijf keer, totdat het mengsel grove ijskristallen vormt (granita).
Verwarm de oven voor op 150°C.
Was de kom en gardes van de mixer af en wrijf ze in met een halve citroen om ze vetvrij te maken.
Klop in de kom de eiwitten stijf.
Voeg beetje bij beetje de kristalsuiker toe en blijf kloppen tot het mengsel dik en glanzend is.
Zeef de maïzena boven het eiwit en spatel dit samen met de azijn en vanillearoma voorzichtig door het eiwit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en teken er met een potlood een rechthoek van 22x33 cm op (laat de randen vrij).
Schep het eiwitschuim op de bakplaat en strijk het gelijkmatig uit over de getekende rechthoek.
Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en laat het eiwitschuim ongeveer 20 minuten drogen (meringue).
Klop intussen in een kom de slagroom met 1 eetlepel poedersuiker op, maar niet helemaal stijf.
Breng het lobbig roommengsel op smaak met 1-2 eetlepels citroensap.
Leg op een theedoek een groot vel bakpapier en bestrooi het helemaal met poedersuiker.
Haal de meringue uit de oven en laat het 5 minuten afkoelen.
Keer de meringue voorzichtig om op het besuikerde bakpapier.
Trek voorzichtig het bakpapier van de schuimlaag af.
Strijk de lemon curd over de meringue uit.
Schep de citroenroom op de meringue en strijk het gelijkmatig uit.
Druk aan de zijkant van de meringue de frambozen naast elkaar in de citroenroom; houd de helft van de frambozen apart voor de garnering.
Rol de meringue met behulp van de theedoek in het bakpapier op.
Zet de rol stevig vast met plakband (ook aan de zijkanten), zodat de vulling er niet uit lekt.
Laat de rol minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
Haal de granita uit de vriezer.
Verwijder het bakpapier rond de meringuerol en snijd de rol in 6-8 plakken.
Strooi poedersuiker over dessertborden en leg de meringue erop.
Garneer met frambozen.
Schep de granita in champagneflutes en zet deze naast de meringuerol op het bord.
Wijnadvies:
Dit verfijnde dessert met zijn delicate citrussmaak en fruitige frambozenaccenten past perfect bij een lichtzoete mousserende wijn, zoals een Moscato d'Asti. De zoete bubbels van de wijn zullen de frisheid van het dessert benadrukken en zorgen voor een heerlijk contrast.
Calories: 340kcal | koolhydraten: 47g | Protein: 4g | Vet: 12g | Zout: 0.1g | Sugar: 39g
Receptenplein.nl
Home / plakband