Recept afdrukken
No ratings yet

Knapperige Bacon Sandwich met Sla en Tomaat

Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Broodjes, Brunch, Lunch, Varkensvlees
Extra aanwijzing: Snel te maken
Porties: 4
calorieën: 450kcal
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 200 g bacon
  • 8 sneetjes bruinbrood
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 rijpe tomaten in plakken gesneden
  • 4 grote slablaadjes
  • Versgemalen zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Bak de bacon in een anti-aanbakpan op hoog vuur krokant en bruin.
  • Leg de gebakken bacon vervolgens even op keukenpapier om uit te lekken.
  • Besmeer 4 sneetjes brood met mayonaise en leg daarop de plakjes tomaat.
  • Bestrooi de tomaten met versgemalen zwarte peper.
  • Verdeel de krokante bacon over de sneetjes brood, gevolgd door de slablaadjes.
  • Leg er vervolgens een sneetje brood bovenop.
  • Snijd de boterhammen schuin doormidden en verpak de sandwiches per stuk in plasticfolie.

Notities

Serveer de knapperige bacon sandwiches met sla en tomaat direct en geniet van deze heerlijke lunch!
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Beaujolais past goed bij deze sandwich. De fruitige en soepele smaak van de wijn vormt een mooi contrast met de zoute en knapperige bacon, terwijl het ook de frisheid van de tomaat en de sla aanvult.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 30g | Protein: 15g | Vet: 30g | Zout: 2mg | Sugar: 3g