Bietjescarpaccio

Bietjescarpaccio

Allerhande 2002
Bereidingstijd10 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Jaargetijde:: Snel te maken
Dieët: Vegetarisch
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • magnetronfolie
  • platte, magnetronbestendige serveerschaal

Ingrediënten

  • 2 gekookte bietjes schaaltje a 4 stuks
  • 4 el roomboter gesmolten
  • vierseizoenenpeper
  • Grana Pardano of Parmezaanse kaas (stukje)

Instructies

  • Met scherp mes 2 bietjes in plakjes van 2 mm dik snijden.
  • Bietjes dakpansgewijs op platte serveerschaal rangschikken en bestrijken met 4 el gesmolten roomboter.
  • Schaal afdekken met magnetronfolie.
  • Bietjes in magnetron ca. 1 minuut op vol vermogen (700 watt) verwarmen.
  • Folie verwijderen en bietjes royaal bestrooien met peper en in grove krullen
  • geschaafde kaas.