Recept afdrukken
No ratings yet

Spinazie geitenkaasquiche met amandelen

Allerhande 2002
Recept categorieën: Groenten, Hartige taart, Kaas, Noten
Dieët: Vegetarisch
Porties: 4 personen
Auteur: Albert Heijn / Allerhande

Ingrediënten

  • 225 g bladspinazie deelblokjes /diepvries
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 5 eieren
  • 1 mespunt nootmuskaat
  • 125 ml slagroom
  • 200 g geitenkaas Bettinne blanc
  • 100 g rookamandelen

Instructies

  • Deze quiche met amandelen heeft bite en is een traktatie voor Popeye en vegetariërs.
  • Snel klaar, dankzij kant-en-klaar bladerdeeg.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C. Spinazie in zeef laten ontdooien.
  • Bladerdeeg op aanrecht uitspreiden en in ca. 10 min. laten ontdooien.
  • Vorm invetten.
  • Aanrecht bestuiven met bloem.
  • Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 30 cm doorsnede.
  • Vorm bekleden met bladerdeeg.
  • In kom eieren loskloppen met mespunt nootmuskaat, zout, peper en slagroom.
  • Kaas erboven verkruimelen en erdoor kloppen.
  • Met lepel vocht uit spinazie drukken.
  • Spinazie door eimengsel roeren.
  • Spinazie-eimengsel in taart scheppen.
  • Taart in midden van oven ca. 20 min. bakken.
  • Haal de taart uit de oven en verdeel de grofgehakte amandelen erover.
  • Taart in oven in nog ca. 15 min. goudbruin en gaar bakken.

Notities

Lekker erbij tomatensalade.

Kikkererwtenquiche met pompoen en feta
Recept afdrukken
No ratings yet

Pompoen en Feta Kikkererwtenquiche

Voorbereidingstijd20 minuten
Bereidingstijd50 minuten
Recept categorieën: Hartige taart, Hoofdgerechten
Land van herkomst: Nederland
Dieët: Vegetarisch
Porties: 6
calorieën: 375kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 1 rol Tante Fanny Vers Quiche- & Taartdeeg 300 g
  • Scheutje olijfolie
  • 2 rode uien gesnipperd
  • 2-3 teentjes knoflook fijngehakt
  • 400 g pompoen geschild en in blokjes
  • 4-6 takjes verse tijm blaadjes geritst
  • 250 g kikkererwten uit blik, pot of gekookt
  • 125 ml crème fraîche
  • 3 eieren
  • ½ tl cayennepeper
  • Zout
  • 200 g feta verkruimeld
  • 1 eetlepel boter om in te vetten
  • Een handje rucola ter garnering

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C (boven-/onderwarmte) en haal het deeg 10 minuten voor gebruik uit de koelkast.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de rode ui en knoflook.
  • Voeg de pompoenblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
  • Voeg vervolgens de tijm toe en bak kort mee.
  • Rol het deeg uit en bekleed de ingevette quichevorm ermee.
  • Laat de randen iets over de rand van de vorm hangen.
  • Verdeel het pompoenmengsel over het deeg en schep daar de kikkererwten bovenop.
  • Meng in een kom de crème fraîche met de eieren, cayennepeper en een snufje zout.
  • Giet dit mengsel over de kikkererwten en verdeel de verkruimelde feta erover.
  • Bak de quiche in het midden van de oven in 45-55 minuten goudbruin en gaar.
  • Garneer de quiche voor het serveren met een handje rucola.

Notities

Voor extra smaak kun je wat uitgebakken spekjes toevoegen. Ook kun je de feta vervangen door bijvoorbeeld geitenkaas.

Wijnadvies:

Een frisse Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.

Nutrition

Calories: 375kcal | koolhydraten: 22g | Protein: 14g | Vet: 26g | Zout: 1.2mg | Sugar: 4g