Kruidenpannenkoek
Allerhande 2002
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar
- 50 g bloem
- 4 eieren M
- ½ dl melk
- zout
- peper versgemalen
- 20 gr Italiaanse kruiden verse
- 1 kleine courgette
- 1 kleine winterwortel
- 2 eetlepels boter of margarine
- 1 teentje knoflook
Boven kom bloem zeven.
Eieren, melk, zout en peper toevoegen en tot glad beslag kloppen.
Kruidenblaadjes van takjes rissen en fijnhakken.
Helft van kruiden door beslag roeren.
Courgette wassen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
Wortel schillen en met kaasschaaf in lange dunne repen schaven.
In roerbakpan 1 eetlepel boter verwarmen.
Knoflook pellen en erboven pan uitpersen.
Courgette en wortel toevoegen en al omscheppend in ca.3minuten zachtjes bakken.
Rest van kruiden erdoor scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper en rest van kruiden.
Groenten afgedekt warm houden.
Intussen in koekenpan met anti-aanbaklaag 1/2 eetlepel boter verhitten.
Helft van beslag over panbodem laten uitvloeien.
Bakken tot bovenkant droog is, pannenkoek keren en onderkant goudbruin bakken. Op zelfde manier nog 1 pannenkoek bakken.
Pannenkoeken op twee borden laten glijden.
Courgette en wortel in midden scheppen.
Voedingswaarden:
energie 365 kcal
eiwit 19 g
koolhydraten 26 g
vet 20 g
Receptenplein.nl
Home / roerbakpan
Romige Zuurkoolschotel met Rösti-dakje
Bereidingstijd45 minuten min
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Klaar
- 250 g kastanjechampignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 pakjes Quorn fijngehakt à 175 g
- Zout
- Peper
- 500 g wijnzuurkool mild
- 3 eetlepels grove mosterd
- 125 ml zure room
- 400 g diepvries rösti
Verwarm de oven voor op 200°C (gasovenstand 4).
Veeg de champignons schoon met keukenpapier en snijd ze in plakjes.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Pel en snipper de ui.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een roerbakpan en fruit de knoflook en ui ongeveer 1 minuut.
Voeg de champignons toe en bak ze ongeveer 3 minuten mee.
Schep de Quorn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Laat de wijnzuurkool uitlekken.
Meng in een kom de mosterd en zure room, en schep de wijnzuurkool erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Verdeel de zuurkool over een ovenschaal en schep het Quornmengsel erop.
Verdeel de rösti over het Quornmengsel en bestrooi met zout en peper.
Bak de zuurkoolschotel in het midden van de oven gedurende ongeveer 40 minuten, of tot het aardappellaagje knapperig en goudbruin is.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De zuurkool en mosterd vragen om een wijn met wat pit, maar de romigheid van de zure room zorgt ervoor dat een lichtere wijn goed samengaat met het geheel.
Calories: 450kcal | koolhydraten: 40g | Protein: 20g | Vet: 24g | Zout: 2.5g | Sugar: 4g
Receptenplein.nl
Home / roerbakpan