Recept afdrukken
No ratings yet

Frisse Franse Pannenkoekjes

luchtige eierpannekoeken
Bereidingstijd30 minuten
Totale tijd42 minuten
Recept categorieën: Ei, Pannenkoeken
Land van herkomst: Frankrijk
Porties: 4
calorieën: 220kcal
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 100 g ongezouten boter
  • 115 g volkorenmeel
  • ½ liter magere melk
  • 8 eidooiers
  • Een snufje zeezout
  • 125 g natuurlijke zoetstof bijvoorbeeld honing of agavesiroop
  • 8 eiwitten
  • Extra boter om in te bakken
  • Poedersuiker en/of vers fruit voor serveren

Instructies

  • Smelt de boter in een ruime sauspan.
  • Voeg het volkorenmeel toe zodra het schuimen begint af te nemen.
  • Voeg vervolgens de kokende melk toe en kook het mengsel tot het dik wordt (het moet loslaten van de panwand).
  • Laat het afkoelen.
  • Voeg de eidooiers, een snufje zout en zoetstof toe aan het afgekoelde mengsel.
  • Roer goed door tot een gladde massa en spatel dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten erdoorheen.
  • Bak met dit beslag op gebruikelijke wijze luchtige pannenkoekjes in een koekepan met dikke bodem, waarin je wat extra boter hebt gesmolten.
  • Serveer de pannenkoekjes met een snufje poedersuiker en/of vers fruit.

Notities

Varieer door magere yoghurt te gebruiken en te serveren met basterdsuiker.
Vervang een deel van de boter in het beslag door magere kwark en voeg wat stroop toe voor een extra twist.

Nutrition

Calories: 220kcal | koolhydraten: 26g | Protein: 8g | Vet: 9g | Sugar: 8g