Kipsaté met bami en pindasatésaus
Een smakelijk en eenvoudig Aziatisch geïnspireerd gerecht met malse kipsaté, bami met kool en een romige pindasatésaus.
Bereidingstijd30 minuten min
Land van herkomst: Azië, Indonesië Jaargetijde:: Alle Jaargetijden
Servings: 4 personen
Calories: 610kcal
Author: Cor Klaar
- 400 g kipfilet
- 250 g mie nestjes
- 600 g witte kool in reepjes gesneden
- 2 bananen niet te rijp
- 400 ml pindasatésaus
- 2 el Conimex Ketjap Marinade
- 1 bakje Conimex Boemboe voor Bami Goreng
- Conimex Wokolie voor het wokken
- ½ dl water
Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand.
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook, voeg eventueel wat zout of ketjap toe.
Kook de mie in ongeveer 12 minuten gaar, giet af in een vergiet en laat goed uitlekken.
Snijd ondertussen de kipfilet in kleine blokjes en marineer ze met een scheutje ketjap marinade.
Rijg de kipblokjes aan satéstokjes en laat ze kort marineren.
Rooster de kipsaté op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan gedurende 10 minuten, keer ze regelmatig tot ze gaar zijn.
Pel de bananen en snijd ze in dikke plakjes.
Verhit een scheutje wokolie in een grote wok en roerbak de koolreepjes gedurende 3 minuten.
Voeg ½ dl water en de boemboe toe en meng goed.
Schep de uitgelekte mie en de plakjes banaan door de kool en roerbak nog 3 minuten.
Verwarm de pindasatésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Schep de bami in diepe borden of kommen, leg de kipsaté ernaast en schenk wat pindasatésaus erover.
Serveer de rest van de saus apart.
Serveertip:
Zet kroepoek, seroendeng en gebakken uitjes op tafel, zodat iedereen naar smaak kan toevoegen.
Wijnadvies:
Een frisse en lichtzoete witte wijn zoals een Riesling past goed bij dit gerecht.
Calories: 610kcal | koolhydraten: 68g | Protein: 28g | Vet: 22g | Zout: 2.1g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes / Pagina 7
Geroosterde Tomatensoep met Mediterrane Toppings
Bereidingstijd40 minuten min
Servings: 8
Calories:
Author: Cor Klaar
- 500 gram verse soepgroenten wortel, prei, paprika, ui, venkel
- 1 blokje tuinkruidenbouillon
- 4 takjes peterselie
- Peper & zout
- 1 blaadje laurier
- 2 takjes tijm
- 1 blaadje foelie
Geroosterde tomaten:
- 1½ kg tomaten
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Peper & zout
- 1 theelepel suiker
- 2 eetlepels azijn
- 1 paprika
Garnering:
- 200 g mozzarella
- 7 takjes basilicum
Maak de groenten schoon en snijd ze in blokjes.
Voeg ze toe aan een schaal samen met de peterselie, laurier, tijm, foelie, peper, zout en een liter water om de groentebouillon te maken.
Gaar de bouillon afgedekt 15 minuten in de magnetron op 850 W.
Bewaar de bouillon op kamertemperatuur tot verder gebruik.
Verwarm de oven voor op 220°C met de magnetronfunctie.
Halveer de tomaten en snijd de paprika.
Verdeel ze samen met de gepelde knoflook over een ovenschaal.
Besprenkel met olijfolie, zout, peper, suiker en balsamicoazijn.
Rooster de groenten in de oven met magnetronfunctie op 220°C en 300 W gedurende 10 minuten.
Roer de groenten om en rooster ze nog eens 10 minuten.
Pureer de geroosterde tomaten met de groentebouillon.
Rijg de mozzarella en basilicumblaadjes om en om aan satéstokjes.
Serveer de soep in warme soepkommen en leg de mozzarella-basilicumprikkers op de kommen.
Bereidingstips:
Deze soep wordt niet gezeefd, waardoor hij lekker gebonden blijft en alle smaken behouden blijven. Extra gezond, ook voor kinderen. Wijnadvies: Serveer met wat glutenvrij brood.
Als wijnadvies past een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Vermentino goed bij de Mediterrane smaken van deze soep.
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes / Pagina 7
Verfrissende Club Sandwich met Limoenricotta en Aardbeien
Een lichte en verfrissende club sandwich met maïsbrood, limoenricotta, peer en aardbeien. Perfect als snelle lunch of zomerse snack!
Bereidingstijd10 minuten min
Servings: 4
Calories: 220kcal
Author: Cor Klaar
- 6 sneetjes maïsbrood
- 1 limoen
- 125 g ricotta
- 2 eetlepels basterdsuiker
- 1 kleine peer
- 125 g aardbeien
- Blaadjes verse munt
Rooster de sneetjes maïsbrood goudbruin in de broodrooster.
Boen de limoen schoon, rasp de schil en pers de limoen uit.
Roer de ricotta los in een kom met 1 eetlepel limoensap, basterdsuiker en de geraspte limoenschil.
Schil de peer, snijd deze in dunne schijfjes en besprenkel met limoensap.
Snijd de aardbeien in vieren en laat ze samen met de peer uitlekken op keukenpapier.
Bestrijk elk sneetje maïsbrood royaal met limoenricotta.
Verdeel de plakjes peer, aardbeien en blaadjes munt over vier sneetjes brood.
Leg steeds twee belegde sneetjes op elkaar en dek ze af met de laatste sneetjes brood, met de limoenricotta naar beneden.
Snijd de sandwiches diagonaal in vieren en steek een satéstokje in elk stapeltje.
Verdeel de sandwiches over vier borden en serveer direct.
Serveertip:
Serveer met een frisse salade en een glas koude limonade voor een zomerse lunch.
Wijnadvies:
De frisse en fruitige smaken van deze club sandwich combineren uitstekend met een lichte witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc. De citrusachtige tonen van de wijn versterken de frisheid van de limoenricotta en het zoete fruit.
Calories: 220kcal | koolhydraten: 35g | Protein: 6g | Vet: 6g | Zout: 0.4g | Sugar: 12g
Receptenplein.nl
Home / satéstokjes / Pagina 7