Recept afdrukken
No ratings yet

Chinese Loempia's

gevulde hartige en pikante friture
Totale tijd45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Hapjes
Land van herkomst: China
Porties: 4
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • Snufje zout
  • 2 eieren
  • 4 dl water
  • Boter
  • 50 g garnalen
  • 250 g vleesresten bijv. varkensvlees, kip, enz.
  • Reuzel
  • 1 teentje knoflook geperst
  • Prei
  • Selderij
  • Taugé
  • Zout en peper naar smaak
  • Frituurvet

Instructies

  • Maak op de gebruikelijke manier een flensjesbeslag van bloem, zout, eieren, en water.
  • Bak heel dunne flensjes in een flensjespan.
  • Fruit de vleesresten en knoflook in reuzel.
  • Voeg prei, selderij, taugé, zout, peper, en eventueel gesnipperde garnalen toe.
  • Meng goed.
  • Leg een deel van deze vulling in het midden van elk flensje.
  • Vouw de onderste helft en zijkanten om, draai tot een croquettevorm, en plak de flap vast met wat beslag.
  • Verhit frituurolie of vet en bak de loempia's tot ze goudgeel en knapperig zijn.

Notities

Vervang varkensvlees bijvoorbeeld door kip of andere favoriete vleessoorten.
Gebruik in plaats van de genoemde groenten ook wel Boemboe Nasi Goreng of Sajoeran Kering voor variatie.