Rum gimlet

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • strain

Ingrediënten

  • 40 ml Bacardi wit
  • 20 ml Rose's Lime Juice
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de beide ingrediënten in een shaker met ijsblokjes.
  • Shake, strain and serve on the rocks!

Royal chi chi

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 40 ml Gin
  • 10 ml citroensap
  • 30 ml kokosroom
  • 1 deciliter ananas sap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schud alle ingrediënten met 5 ijsblokjes door elkaar in een shaker.
  • Schenk de cocktail door een barzeef in een longdrinkglas met 3 ijsblokjes.
  • Garneer bijvoorbeeld met 2 cocktailprikkers en een schijfje banaan.
  • Ander fruit is ook goed, gebruik je eigen creativiteit!

Piña colada

Recept categorieën: Cocktails, Koude Dranken
Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • barzeef
  • parasolletje
  • lampionnetje
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi - wit
  • 20 ml Malibu
  • 60 ml ananas sap
  • 40 ml kokosroom
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Even kort maar krachtig schudden en door een barzeef in een kokosnoot of glas schenken.
  • Garneer met een parasolletje, een lampionnetje en een rietje.

Notities

Een kokosnoot in plaats van een glas geeft de cocktail het ultieme tikje exotica!
Verder kun je eventueel een beetje verse kokosmelk toevoegen...

Peach margarita

Porties: 1 personen
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • cocktailglas
  • barzeef

Ingrediënten

  • 40 ml Tequila
  • 20 ml Peach tree
  • 20 ml citroensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schenk alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even goed schudden en door een barzeef in een cocktailglas gieten.
  • Garnering is niet noodzakelijk.

Notities

Varaitietip:
Voor een minder pittige versie neem je 20 ml Tequila en 40 ml Peach tree...

Grape ape

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • barzeef

Ingrediënten

  • 30 ml Wodka
  • 15 ml Crème de Cacao - bruin
  • 30 ml druivensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker en voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Even kort en krachtig schudden en vervolgens strainen door een barzeef in een cocktailglas.
  • Garneer met een klein trosje (witte) druiven.

Gates of hell

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • ijscrunsher
  • barzeef
  • whiskeyglas

Ingrediënten

  • 45 ml Tequila
  • scheutje Cherry Brandy
  • 10 ml citroensap
  • 10 ml limoensap
  • gecrushed ijs

Instructies

  • Doe de Tequila, het limoensap en het citroensap in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even kort en krachtig schudden en strainen door een barzeef in een whiskeyglas gevuld met gecrushed ijs.
  • Voeg als laatste een scheutje Cherry Brandy toe.
  • Garneer met een schijfje citroen en een schijfje limoen.

Flamingo

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • cocktailglas
  • barzeef

Ingrediënten

  • 40 ml Gin
  • 20 ml Apricot Brandy
  • 15 ml citroensap
  • 10 ml grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Maak eerst de glazen klaar voor gebruik.
  • Dat wil zeggen: zorg dat je de suikerrand als eerste maakt.
  • Doe vervolgens alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even goed schudden en daarna zeven in een cocktailglas.
  • Garneer met een plakje stervrucht!

Fat box

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • barzeef
  • shotglas

Ingrediënten

  • 10 ml Crème de Bananas
  • 10 ml Blue Curacao
  • 10 ml Malibu
  • 20 ml ananas sap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Schenk alle ingrediënten in een shaker met 1 of 2 ijsblokjes.
  • Even kort shaken en door een barzeef in een shotglas schenken.
  • Shoot it!

Notities

Garnering niet noodzakelijk.

Eternal fire storm

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • longdrinkglas
  • rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Tequila
  • 30 ml Galliano
  • 15 ml appelsap
  • 15 ml aardbeiensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Giet de Tequila, de Galliano, appelsap en aardbeiensap in een shaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe, even shaken en serveren in een longdrinkglas met 2 ijsblokjes.
  • Als touch een rietje en eventueel wat citroenschillen.

Notities

Variatietip:

Voor iets minder fire: voeg wat meer appelsap of aardbeiensap toe...

Electric banana

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • longdrinkglas

Ingrediënten

  • 20 ml Southern Comfort
  • 20 ml Amaretto di Saronno
  • 20 ml Crème de Bananas
  • 150 ml ananas sap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de Southern Comfort, de Amaretto, de Crème de Bananas en het ananassap in een shaker.
  • Doe hier 2 of 3 ijsblokjes bij en schud krachtig, totdat er condens op de shaker wordt gevormd.
  • Schenk de mixdrank in een longdrinkglas en garneer met een schijfje lime.
  • Niet alleen een mooi gezicht, maar de geur van de limoen past perfect bij deze cocktail!