Coconut bitter

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • strain

Ingrediënten

  • 20 ml Campari
  • 20 ml Wodka
  • 10 ml kokosroom
  • 40 ml jus d'orange
  • ijsblokjes

Instructies

  • Vul je shaker met alle ingrediënten en voeg enkele ijsblokjes toe.
  • Even kort en krachtig schudden en strainen door een barzeef in een groot cocktailglas.
  • Garnering is niet noodzakelijk.

Cherry malibu

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • tumbler
  • metalen prikker

Ingrediënten

  • 30 ml Malibu
  • 15 ml Cherry Brandy
  • 30 ml limoensap
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe de Malibu, Cherry Brandy en het limoensap in een shaker.
  • Gooi er enkele ijsblokjes bij en shaken maar!
  • Serveren in een tumbler (whiskeyglas) en garneren met bijvoorbeeld een metalen prikker en een kers.

Notities

Serveetip:
Voeg enkele rode, lichtgevende ijsblokjes toe voor een spectaculair effect!

Caribbean sunset

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • cocktailglas
  • shaker
  • strainer

Ingrediënten

  • 30 ml Gin
  • 30 ml Blue Curacao
  • 30 ml Crème de Bananas
  • 30 ml citroensap
  • 30 ml slagroom
  • scheutje grenadine
  • ijsblokjes

Instructies

  • Giet de Gin, de Blue Curacao, de Crème de Bananas, de slagroom en het citroensap in een shaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe en vervolgens even shaken!
  • Schenk de inhoud van de shaker door een strainer in een groot cocktailglas en voeg een scheutje grenadine toe, totdat je een mooie sunset hebt...
  • Garneer met een cocktailkers op twee prikkers.

Caribbean screwdriver

Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • strain
  • longdrinkglas

Ingrediënten

  • 15 ml Peach tree
  • 15 ml Crème de Bananas
  • 15 ml Malibu
  • 60 ml jus d'orange
  • 30 ml ananas sap
  • 30 ml slagroom
  • ijsblokjes

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in een shaker met enkele ijsblokjes.
  • Even shaken en strainen in een longdrinkglas met 2 ijsblokjes.
  • Garneren met bijvoorbeeld een schijfje citroen en een zwart rietje.
  • Genieten maar!

Blue Monday Cocktail

De Blue Monday is een kleurrijke en sprankelende cocktail met tequila, Drambuie en Blue Curaçao. Perfect voor een spectaculair drankje op elke feestdag!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 glas
calorieën: 180kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • shaker
  • longdrinkglas
  • zwart rietje

Ingrediënten

  • 30 ml Tequila
  • 30 ml Drambuie
  • 30 ml Blue Curaçao
  • Lemonade om aan te vullen
  • IJsblokjes eventueel blauwe, lichtgevende ijsblokjes voor effect

Instructies

  • Doe de tequila, Drambuie en Blue Curaçao samen met enkele ijsblokjes in een shaker.
  • Shake krachtig om de ingrediënten goed te mengen en af te koelen.
  • Schenk het mengsel in een longdrinkglas.
  • Vul het glas aan met lemonade.
  • Garneer met blauwe, lichtgevende ijsblokjes voor een spectaculair effect of gebruik gewone ijsblokjes.
  • Voeg een stijlvol, zwart rietje toe en serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als aperitief of tijdens een feestje.

Nutrition

Calories: 180kcal | koolhydraten: 16g | Sugar: 14g

Blue Hawaiian Cocktail

De Blue Hawaiian is een tropische cocktail met kokos, ananas en een sprankelende blauwe tint. Perfect voor een zomerse sfeer!
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Hawaii
Extra aanwijzing: Zomer
Dieët: Vegetarisch
Porties: 1 glas
calorieën: 200kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • longdrinkglas
  • shaker
  • rietjes
  • maatbeker

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi wit
  • 30 ml Blue Curaçao
  • 60 ml ananassap
  • 30 ml kokosroom
  • Gecrushed ijs
  • IJsblokjes

Instructies

  • Vul een longdrinkglas voor de helft met gecrushed ijs.
  • Doe de Bacardi, Blue Curaçao, ananassap en kokosroom in een shaker.
  • Voeg enkele ijsblokjes toe en shake krachtig om te mengen.
  • Schenk het mengsel in het glas over het gecrushte ijs.
  • Garneer met twee rietjes en serveer direct.

Notities

Ggeniet van deze cocktail als aperitief of bij een zomerse barbecue.

Nutrition

Calories: 200kcal | koolhydraten: 18g | Protein: 1g | Vet: 2g | Sugar: 16g

Bee's Kiss Cocktail

De Bee's Kiss is een zachte en romige cocktail met bruine rum, honing en slagroom. Perfect voor een verwarmende en elegante drinkervaring.
Bereidingstijd5 minuten
Land van herkomst: Internationaal
Extra aanwijzing: Herfst, Winter
Porties: 1 glas
calorieën: 160kcal
Auteur: Cor Klaar

Equipment

  • barzeef
  • shaker
  • whiskeyglas
  • prikker

Ingrediënten

  • 30 ml Bacardi bruin
  • 20 ml honing
  • 10 ml slagroom
  • IJsblokjes
  • Garnering:
  • cocktailkers

Instructies

  • Doe de Bacardi, honing en slagroom samen met een paar ijsblokjes in een shaker.
  • Schud kort en krachtig om de ingrediënten goed te mengen.
  • Strain het mengsel met een barzeef in een whiskeyglas.
  • Garneer met een prikker met een cocktailkers en serveer direct.

Notities

Geniet van deze cocktail als digestief of bij een ontspannen avond.

Nutrition

Calories: 160kcal | koolhydraten: 14g | Protein: 1g | Vet: 1g | Sugar: 12g

Mexicaanse koffiecocktail

Land van herkomst: Mexico
Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) koffielikeur
  • 2 eetlepel(s) crème de menthe likeur
  • ½ dl crème fraîche
  • ½ dl melk
  • 3 grof gehakte ijsblokjes

Instructies

  • Meng de koffielikeur, de crème de menthe, de crème fraîche en de melk in een shaker en schenk dit in het goed gekoelde glas over de ijsblokjes.

Margarita van Frans Huits

Recept categorieën: Cocktails, Koude Dranken
Land van herkomst: America
Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker

Ingrediënten

  • citroensap
  • zout
  • 3 grof gehakte ijsblokjes
  • ½ deciliter tequila
  • ¼ deciliter limoensap
  • ¼ deciliter curaçao triple sec of Grand Marnier

Instructies

  • Bevochtig de randen van het glas met citroensap en doop de glasrand daarna in een laagje zout, zodat er een dun zoutrandje aan het glas komt.
  • Meng de ijsblokjes, de tequila, het limoensap en de likeur in een shaker en schenk het in het glas.

Granada

Recept categorieën: Cocktails, Dranken, Koude Dranken
Porties: 1 glas
Auteur: Cor Kevenaar

Equipment

  • shaker
  • longdrinkglas

Ingrediënten

  • sinaasappelsap
  • limoensap
  • amandelsiroop
  • ijs

Instructies

  • Meng 2/11 sinaasappelsap en 8/11 limoensap en 1/11 amandelsiroop in een shaker en giet op geplet ijs in een longdrinkglas uit.
  • Je kan eventueel een scheutje grenadine op het ijsdrankje gieten