Gestoofde Indonesische Runderlappen in Kokosmelk

Gestoofde Indonesische Runderlappen in Kokosmelk

inclusief marineren1 uur 45 minuten
Recept categorieën: Hoofdgerechten, Rundvlees
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4 personen
Calories: 450kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • snelkookpan

Ingrediënten

  • 1 stengel sereh citroengras
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • tl gemberpoeder
  • 4 el ketjap manis
  • 4 sucadelappen ca. 600 g
  • 4 el olie
  • 1 tl djinten gemalen komijn
  • 4 dl kokosmelk blikje
  • g verse koriander
  • 1 el maizena
  • Zout naar smaak
  • 3 el seroendeng
  • Peper naar smaak

Instructies

  • Verwijder het buitenste blad van de sereh en halveer de stengel.
  • Pel en snipper de ui en knoflook.
  • Maak de rode peper schoon en snijd deze in reepjes.
  • Meng in een schaal de sereh, ui, knoflook, gemberpoeder, peperreepjes en ketjap manis.
  • Marineer de sucadelappen ongeveer 1 uur in dit mengsel.
  • Neem het vlees uit de marinade.
  • Verhit de olie in de snelkookpan en schroei het vlees rondom dicht.
  • Voeg de marinade, komijn en kokosmelk toe en breng aan de kook.
  • Sluit de snelkookpan en laat het vlees in ongeveer 25 minuten gaar worden bij druk 2.
  • Hak de koriander grof.
  • Neem volgens de gebruiksaanwijzing de druk van de pan.
  • Verwijder de sereh uit het stoofvocht.
  • Roer de maizena met 2 el water glad en bind het stoofvocht hiermee.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de stoofschotel over in een serveerschaal en bestrooi met seroendeng en koriander.

Notities

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een volle, kruidige rode wijn zoals een Syrah of een Malbec. Deze wijnen complementeren de rijke en kruidige smaken van de stoofschotel en de romigheid van de kokosmelk.

Nutrition

Calories: 450kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 35g | Vet: 30g | Zout: 2g | Sugar: 4g

Linzenschotel

Linzenschotel

Recept categorieën: Hoofdgerechten, Varkensvlees, Vlees
Land van herkomst: Frankrijk
Servings: 2 personen
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

  • snelkookpan

Ingrediënten

  • 1 l water
  • 250 g schouderkarbonade
  • 2 saucijzen 150 g
  • 100 g rookspek
  • 1 ui bestoken met 3 kruidnagels
  • 1 teen knoflook gepeld
  • peper veel
  • zout niet te weinig

voor de groenten

  • 150 g groene linzen
  • 1 prei
  • 1 winterwortel
  • 1 meiraapje of kleine koolrabi
  • 1 stuk selderijknol
  • 1 stuk wittekool
  • bladselderij
  • peterselie
  • bieslook

Instructies

  • Breng het water met al het vlees, de ui, de knoflook en peper en zout aan de kook en laat een halfuur koken (15 minuten in de snelkookpan).
  • Voeg de gewassen linzen, de gehalveerde prei, de gehalveerde en geschilde wortel, het gehalveerd en geschild raapje, de geschilde selderijknol in stukken en kool in stukken toe en laat weer een halfuur zachtjes koken (8 minuten in de snelkookpan).
  • Schep de groenten en het vlees uit het nat in een lage schotel, garneer met het selderijblad en houd de schotel warm.
  • Kook de bouillon die overblijft even op met de fijngesneden peterselie, bieslook en een paar stukjes gare winterwortel en serveer die vooraf met stokbrood.