Chocoladetaart met Kersen
Porties: 8 personen
Ingrediënten
- 10 eieren
- 180 gr fijne tafelsuiker
- 180 gr bloem
- 50 gr cacao
- 20 gr gesmolten boter
- 1 dl witte rum
- ½ liter slagroom stijfgeklopt
- 350 gr kersen ontpit
Voor de saus:
- 250 gr kristalsuiker
- 3 dl slagroom
Instructies
Voorbereiden:
- Verwarm de oven voor op 190 °C.
- Klop in een kom boven een pan met heet water van 80 °C (au bain-marie) de eieren en suiker schuimig.
- Zeef de bloem en cacao en spatel deze door het eimengsel.
- Voeg gesmolten boter toe en stort het geheel in een ingevette springvorm.
- Bak de deegbodem in het midden van de oven gedurende 30-40 minuten.
- Laat de deegbodem op een rooster afkoelen en snijd horizontaal in drie lagen
- Besprenkel de deeglagen met rum.
- Leg de deeglagen op elkaar met tussen elke laag een laag slagroom en kersen.
- Bestrijk de taart met slagroom en garneer met extra kersen.
Bereiden:
Voor de saus:
- Laat suiker met 6 eetlepels water smelten in een pan met dikke bodem en laat het langzaam
- karamelliseren (lichtbruin worden).
- Voeg slagroom toe en roer tot een gladde saus.
- Serveer de saus bij de taart.