Warning: Invalid Jetpack option name: edit_links_calypso_redirect in /var/www/receptenplein.nl/public/wp-content/plugins/jetpack-social/jetpack_vendor/automattic/jetpack-connection/legacy/class-jetpack-options.php on line 233
Steelpan (indien gekookte marinade) – Receptenplein.nl

Amerikaanse Marinade voor Vlees en Wild

Geschikt voor marineren van ongeveer 1,5 kg vlees
Voorbereidingstijd10 minuten
marineren1 dag
Recept categorieën: Barbecue, Marinade
Land van herkomst: America
Auteur: nogcheken

Equipment

  • Plastic of roestvrijstalen bak (geen aluminium)
  • Steelpan (indien gekookte marinade)

Ingrediënten

  • ¾ liter rode wijn of witte wijn
  • ¼ liter slaolie
  • Mirepoix dobbelsteentjes:
  • 100 gram ui
  • 50 gram wortel
  • 50 gram selderij
  • 1 teentje knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 2 kruidnagel
  • 5 gram peper
  • Zout naar smaak

Optioneel voor wild:

  • 10 gram geplette jeneverbessen
  • 10 gram korianderkorrels

Instructies

Voorbereiding van de Mirepoix:

  • Snijd de ui, wortel en selderij in dobbelsteentjes.

Meng de marinade:

  • Meng de olie met de wijn in een kom.
  • Voeg de mirepoix, knoflook, rozemarijn, tijm, laurierblaadje, kruidnagel, peper en zout toe.
  • Optioneel voor wild: Voeg de geplette jeneverbessen en korianderkorrels toe.

Marineren van het vlees:

  • Doe het vlees in een plastic of roestvrijstalen bak.
  • Giet de marinade over het vlees, zorg dat het vlees volledig bedekt is.
  • Laat kleine stukken vlees in ongekookte marinade 24 uur marineren.

Kookoptie:

    Gekookte Marinade:

    • Meng dezelfde ingrediënten als hierboven.
    • Breng de marinade in een steelpan tegen het kookpunt en pocheer gedurende ongeveer 1 uur.
    • Laat de marinade volledig afkoelen voordat u deze over het vlees giet.
    • Met gekookte marinade kunt u het marineren verkorten tot 5-6 uur.

    Notities

    Korte Marinades voor Grill:

    Gebruik olie marinades voor vis- en vleesbereidingen op de grill om uitdroging en verbranding van kruiden te voorkomen.

    Wijnadvies:

    Gebruik dezelfde wijn in de marinade als die u bij het gerecht serveert. Voor een rode marinade, kies bijvoorbeeld een Zinfandel of Merlot, en voor een witte marinade, een Chardonnay of Sauvignon Blanc.