Citroenschuimtaart van Astrid Veltman
Porties: 6
Ingrediënten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
- 2 citroenen
- 225 gram suiker
- 3 eieren
- 20 gram custardpoeder
- 30 gram boter
Instructies
- Bekleed een taartvorm van 24 cm doorsnee met het bladerdeeg, leg er een stuk bakpapier en een steunvulling op en bak de bodem in een op 225°C voorverwarmde oven in ± 25 minuten gaar.
- Haal de bonen en het bakpapier eruit en bak de taartbodem dan nog 10 minuten.
- Rasp de citroenen en pers ze uit.
- Splits de eieren.
- Klop de eidooiers met 100 gr suiker dik.
- Roer de custard met wat water los en bind hiermee 4 dl kokend water.
- Roer dit bij de dooiermassa, schenk het terug in de pan en laat het al roerend binden, zonder te koken.
- Roer er het citroensap, de rasp en de boter door en schenk deze massa in de taartbodem.
- Klop de eiwitten met de bij beetjes toegevoegde suiker stijf, bedek de taart hiermee en laat hem onder een verwarmde grill even bijkleuren.