Recept afdrukken
No ratings yet

Citroenschuimtaart van Astrid Veltman

Recept categorieën: Taart
Porties: 6
Auteur: Cor Kevenaar

Ingrediënten

  • 6 plakjes diepvriesbladerdeeg
  • 2 citroenen
  • 225 gram suiker
  • 3 eieren
  • 20 gram custardpoeder
  • 30 gram boter

Instructies

  • Bekleed een taartvorm van 24 cm doorsnee met het bladerdeeg, leg er een stuk bakpapier en een steunvulling op en bak de bodem in een op 225°C voorverwarmde oven in ± 25 minuten gaar.
  • Haal de bonen en het bakpapier eruit en bak de taartbodem dan nog 10 minuten.
  • Rasp de citroenen en pers ze uit.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eidooiers met 100 gr suiker dik.
  • Roer de custard met wat water los en bind hiermee 4 dl kokend water.
  • Roer dit bij de dooiermassa, schenk het terug in de pan en laat het al roerend binden, zonder te koken.
  • Roer er het citroensap, de rasp en de boter door en schenk deze massa in de taartbodem.
  • Klop de eiwitten met de bij beetjes toegevoegde suiker stijf, bedek de taart hiermee en laat hem onder een verwarmde grill even bijkleuren.