Kerstkransjes
Recept afdrukken
No ratings yet

Kerstkransjes

Serveer deze heerlijke kerstkransjes bij een feestelijke kerstkoffie of thee. Je kunt ze ook als cadeautje verpakken voor vrienden en familie!
Bereidingstijd1 uur 30 minuten
Recept categorieën: Koek
Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc: Kerst
Porties: 10 stuks
Auteur: ChatGTP

Ingrediënten

  • 200 gram boter
  • 140 gram basterdsuiker
  • 10 gram melk
  • 4 gram zout
  • 4 gram bakpoeder
  • Rasp van 1 limoen
  • 300 gram gezeefde bloem
  • 1 ei losgeklopt met een eetlepel water
  • Amandelen of amandelstiften
  • 100 gram suiker

Instructies

  • Meng de boter met de basterdsuiker, melk en zout.
  • Roer de limoenrasp erdoorheen.
  • Kneed vervolgens de gezeefde bloem en bakpoeder erdoor.
  • Laat het deeg afgedekt 1 uur rusten in de koelkast.
  • Bestuif een werkblad lichtjes met bloem en rol het deeg uit tot een plak van ongeveer 3 mm dikte.
  • Hoe dunner, hoe lekkerder.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel of de amandelstiften.
  • Rol ze daarna een beetje vast met een deegroller.
  • Bestrijk het deeg met het losgeklopte ei en steek de kransjes uit met de grootste uitsteekvorm.
  • Voor het rondje in het midden van het koekje gebruik je de kleine uitsteekvorm.
  • Bestrooi met suiker of dip ze in de suiker.
  • Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat (of leg het bakpapier op een rooster, dan worden de koekjes krokanter).
  • Bak ze in een voorverwarmde oven op boven-onderwarmte op 160°C gedurende ongeveer 20 minuten.