Bieflapjes met roerbakgroente

Bieflapjes met roerbakgroente

Recept categorieën: Roerbakken / Wokken, Rundvlees
Servings: 2
Calories: 530kcal
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Ingrediënten

  • 200 g sperziebonen
  • 1 middelgrote ui
  • 200 g bieflappen
  • 100 g champignons
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 1 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 1 eetlepel(s) ketjap manis
  • 1 tl sambal oelek
  • 1 ½ dl water
  • 1 tl maïzena
  • peper
  • 1 eetlepel(s) fijngehakte peterselie
  • 300 g gekookte rijst ca. 150 g ongekookt

Instructies

  • Snijd de sperziebonen in kleine stukjes en snipper de ui fijn.
  • Snijd de bieflappen in smalle reepjes en de champignons in plakjes.
  • Laat de wadjan of wok goed heet worden en voeg daarna pas olie toe.
  • Fruit de gesnipperde ui in de olie.
  • Voeg het vlees toe en roerbak het al omscheppend gedurende 3 minuten.
  • Voeg vervolgens de sperziebonen, champignons, tomatenpuree, ketjap en de sambal toe en bak alles enkele minuten mee.
  • Giet 1 dl water erbij en warm het geheel goed door.
  • Gebruik de rest van het water om de maïzena aan te maken.
  • Schuif alle ingrediënten naar één kant van de wadjan of wok en bindt het overgebleven vocht met de aangemaakte maïzena.
  • Breng het gerecht op smaak met peper en strooi er fijngehakte peterselie over. Serveer hierbij gekookte rijst.

Nutrition

Calories: 530kcal

Dadar Isi – Gevulde Omelet met Gehakt en Kruiden

Dadar Isi - Gevulde Omelet met Gehakt en Kruiden

Geniet van deze Indonesische klassieker: een gevulde omelet met gekruid gehakt en kokos, perfect voor een smaakvolle lunch of hoofdgerecht.
Bereidingstijd30 minuten
Recept categorieën: Ei, Hoofdgerechten, Lunch, Vlees
Land van herkomst: Indonesië
Servings: 4
Calories: 350kcal
Author: Cor Klaar

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 250 g gehakt
  • 2 uien fijngehakt
  • 1 eetlepel bloem
  • 100 g geraspte kokos
  • Asem tamarindepasta naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Olie om te bakken
  • Kruiden:
  • 2 kemirienoten
  • 1 theelepel koenjit kurkuma
  • 1 schijfje laos galangal
  • 1 theelepel trassi gefermenteerde garnalenpasta
  • ¼ theelepel ketoembar korianderpoeder

Instructies

  • Wrijf de kemirienoten, koenjit, laos, trassi en ketoembar fijn tot een pasta.
  • Verhit een beetje olie in een wadjan (of wok) en fruit de fijngemaakte kruiden en uien tot ze goudbruin zijn.
  • Voeg het gehakt toe en bak tot het rul en gaar is.
  • Voeg de geraspte kokos en de met water aangelengde bloem toe aan het gehaktmengsel en bak het geheel totdat het droog is.
  • Zet opzij.
  • Klop de eieren los met een snufje zout.
  • Verhit olie in een koekenpan en bak dunne omeletten van het eimengsel.
  • Vul elke omelet met het gehaktmengsel en vouw ze dicht.
  • Serveer de dadar isi warm, eventueel gegarneerd met verse koriander.

Notities

Serveer dit gerecht met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc, of een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.

Nutrition

Calories: 350kcal | koolhydraten: 10g | Protein: 18g | Vet: 28g | Zout: 1.5g | Sugar: 2g