Mattar panir 2

Indiase erwtencurry
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram panir
  • 400 gram doperwtjes bij voorkeur verse
  • 6 eetlepels ghee of olie
  • 2 gesnipperde uien
  • 3 fijngehakte teentjes knoflook
  • 2 theelepel geraspte gemberwwortel
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel kurkumapoeder
  • ½ theelepel chilipoeder
  • 2 ontvelde rijpe tomaten in stukjes
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel garam masala
  • 2 eetlepels fijngehakte verse korianderblaadjes

Instructies

  • Verhit de ghee of de olie en fruit de uien en de knoflook hierin licht aan.
  • Voeg de gemberwortel toe en schep alles goed om.
  • Doe er vervolgens het korianderpoeder, de komijn, de kurkuma, het chilipoeder en de stukjes tomaat bij en blijf roeren tot de stukjes tomaat uit elkaar vallen.
  • Neem de pan van het vuur en verwijder zoveel mogelijk olie.
  • Voeg de panir, de doperwtjes en zout toe, schep om en laat zachtjes pruttelen tot de doperwten zacht zijn.
  • Roer er vlak voor het serveren de garam masala door en bestrooi met het korianderblad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Curry's
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch