Mattar panir 2
Indiase erwtencurry
Ingrediënten
- 250 gram panir
- 400 gram doperwtjes bij voorkeur verse
- 6 eetlepels ghee of olie
- 2 gesnipperde uien
- 3 fijngehakte teentjes knoflook
- 2 theelepel geraspte gemberwwortel
- 2 theelepel korianderpoeder
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- ½ theelepel chilipoeder
- 2 ontvelde rijpe tomaten in stukjes
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel garam masala
- 2 eetlepels fijngehakte verse korianderblaadjes
Instructies
- Verhit de ghee of de olie en fruit de uien en de knoflook hierin licht aan.
- Voeg de gemberwortel toe en schep alles goed om.
- Doe er vervolgens het korianderpoeder, de komijn, de kurkuma, het chilipoeder en de stukjes tomaat bij en blijf roeren tot de stukjes tomaat uit elkaar vallen.
- Neem de pan van het vuur en verwijder zoveel mogelijk olie.
- Voeg de panir, de doperwtjes en zout toe, schep om en laat zachtjes pruttelen tot de doperwten zacht zijn.
- Roer er vlak voor het serveren de garam masala door en bestrooi met het korianderblad.